Cresterea copilului

#ingrijire copil #crestere copil # alimentatie copil #alimente copil #meniu copil #alimente esentiale copil

6 superalimente care nu trebuie sa lipseasca din meniul copilului tau

Indiferent daca ai un copil mofturos la mancare sau nu, meniul lui trebuie sa fie intotdeauna echilibrat si sa cuprinda o gama cat mai variata de alimente. Asigura-te intotdeauna ca micutul tau consuma cat mai des sase dintre cele mai importante alimente care contribuie la cresterea si dezvoltarea lui armonioasa! Strecoara-le ingenios in deserturi si in mancarurile lui preferate, dar asigura-te ca organismul lui se bucura de nutrientii esentiali din ele!

1. Lapte

Laptele este alimentul care trebuie sa se regaseasca in meniul zilnic al micutului tau pe tot parcursul copilariei. Bogat in calciu si proteine, laptele este cel care ajuta cel mai mult la cresterea si dezvoltarea armonioa a copilului inca din prima zi de viata. Intareste si dezvolta oasele, dantura si testurile, stimuleaza dezvoltarea creierului si este o sursa grozava de energie.

2. Oua

"Nicio zi fara ou", ar trebui sa fie motto-ul de baza in alimentatia copilului tau. Nutritionistii recomanda maximum un ou pe zi copiilor mici, aflati in plin proces de crestere, datorita continutului bogat de proteine de cea mai buna calitate, dar si continutului bogat de vitamina D, esentiala in procesul de absorbtie a calciului in organism.

3. Ovaz

Ovazul este una dintre cerealele care ar trebui sa se regaseasca cel mai mult in meniul copiilor, in special la micul dejun. S-a demonstrat ca micutii care consuma frecvent ovaz se concentreaza mai bine la scoala si au abilitati intelectuate mai dezvoltate. In plus, este bogat in fibre care se digera lent si ofera energia de care copiii au nevoie in fiecare zi.

4. Oleaginoase

Fructele oleaginoase - nuci, alune, migdale etc. - sunt o sursa importanta de acizi grasi Omega 3, esentiali pentru imbunatatirea functiilor creierului. In plus, sunt bogate in fibre si proteine, care sunt considerate surse esentiale de energie pentru cei mici.

5. Rosiile

Valoarea nutritiva a rosiilor este oferita in special de licopen, o substanta considerata de medici miraculoasa, ce ofera protectie impotriva cancerului, intareste sistemul imunitar si ajuta la cresterea armonioasa a copilului.

6. Somon

Pestele nu trebuie sa lipseasca din meniul copilului. Acesta insa nu trebuie consumat mai des de 1-2 ori pe saptamana, in cantitati mici, din cauza continutului de mercur. Dintre toate tipurile de peste, opteaza pentru somon, intrucat este mai putin contaminat cu mercur si contine cantitati crescute de acizi grasi Omega 3 si 6.

Sursa foto: saudevitalidade.com.br

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului