Cresterea copilului

#vacanta #reguli #jucarii #vacanta copii # loc de joaca #vacanta fara stres #patura copii

6 sfaturi pentru o vacanta in familie fara stres

Vacanta! Astepti de multa vreme aceste zile, in care evadezi din realitatea inconjuratoare, uiti de griji si iti reincarci bateriile pentru o lunga perioada de timp. Atunci cand ai copii insa, nu de putine ori vacanta se poate transforma intr-o perioada stresanta, in care trebuie sa faci fata tipetelor si nemultumirilor celor mici. Iata ce trebuie sa faci pentru o vacanta in familie fara stres.

1 Discuta regulile in prealabil cu cel mic

Spune-i unde va veti petrece urmatoarele zile si impartaseste cu el bucuria aceasta. Totusi, ai grija sa cunoasca din timp care sunt regulile importante ce trebuie respectate si asigura-te ca le va intelege.

2 Impune limite

Trebuie sa eviti cat mai mult perioadele stresante din timpul vacantei. Una dintre modalitatile prin care poti face acest lucru este sa impui limite. Astfel, copilul va sti din timp la ce sa se astepte. De exemplu, poti sa ii spui ca ai doar un anumit buget pentru suveniruri, iar el trebuie sa se incadreze in suma pe care o aveti la dispozitie.

3 Implica-l in alegerea facuta

Da-i posibilitatea sa se implice in alegerea locului pe care doriti sa il vizitati. Daca ati ales deja statiunea sau resortul, arata-i care sunt posibilitatile lui de distractie si stabiliti impreuna un orar care sa cuprinda cel putin una din dorintele lui.

4 Nu exagera

Nu este nevoie sa iti duci familia in locuri exotice pentru a va simti bine. Sunt destule locuri mai aproape de casa unde va puteti relaxa si in care puteti petrece timp de calitate.

5 Adopta o atitudine pozitiva

Chiar daca faci tot posibilul sa planifici in detaliu vacanta familiei, anumite aspecte care nu tin de tine, ci mai degraba de alinierea planetelor, iti vor da programul peste cap.

Intarzierea avionului, defectarea masinii, aspectul camerei de la hotel etc. Pastreaza-ti atitudinea pozitiva si incurajeaza-ti si membrii familiei sa o faca. Impreuna puteti trece peste toate inconvenientele si puteti astfel sa va bucurati de o vacanta fara stres.

6 Inconjoara-i pe cei mici de lucruri familiare

Inconjoara-i pe cei mici atunci cand merg cu avionul, trenul sau autocarul, de lucruri cu care sunt familiarizati. Adu-le in calatorie jucaria preferata, cartea de colorat sau paturica preferata.

Sursa foto: vacationcancun.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului