Cresterea copilului

#certuri #frati #comportament copii #rivalitate frati

6 moduri de a evita certurile dintre frati

Certurile intre frati sunt firesti in copilarie, iar rivalitatea dintre ei este considerata normala in dezvoltarea lor. Uneori, fratiorii sunt ca soarecele si pisica. Sunt intr-o competitie continua si au grija sa provoace haos in jurul lor, suparand adesea parintii. Iata 6 trucuri pentru a limita numarul certurilor dintre frati!

1 Ai grija cum reactionezi

Vei fi tentata sa tipi, sa fii iritata si sa devii agitata. Acest lucru poate speria copiii in prima faza, dar mai apoi ii va distra. Ei isi vor da seama ca asa iti pot atrage atentia si se vor folosi de asta in viitor iscand si mai multe certuri. Fii hotarata, ferma, dar calma cand intervii in conflictele dintre ei.

2 Trateaza-i la fel

Nu cauta victime si vinovati in aceste situatii. Toti copiii trebuie tratati la fel. Daca pe unul il scoti drept capul rautatilor, iar pe celalalt il faci victima, acestia vor ajunge sa se urasca intre ei, iar conflictele vor fi mai dese. Baga-i pe toti in aceeasi "oala"!

3 Aplica disciplina pozitiva

Pune accentul si promoveaza in educatia lor comportamentele pozitive si rolul lor. Acestea sunt baza disciplinei pozitive. In acest fel ii incurajezi sa se poarte mereu frumos si sa evite conflictele dintre ei!

4 Nu crea motive de cearta intre ei

Exista situatii care pot da nastere la cearta si in care parintii pun copiii fara sa isi dea seama. Ai grija sa nu cumperi unui copil acelasi model de tricou, dar unuia roz si altuia galben. E motiv de cearta. Ofera tuturor aceeasi culoare si acelasi model pentru a evita orice scandal.

5 Fii un exemplu pentru ei

Evita certurile si conflictele din sanul familiei. Copiii imita ce fac parintii, iar daca observa ca acestia isi rezolva problemele pe cale conflictuala, vor adopta aceeasi abordare.

6 Incurajeaza cooperarea intre ei

Implica micutii in activitati si jocuri care presupun cooperarea. Explica-le de ce este importanta si ce rol are pentru bunastarea din sanul familiei si nu numai.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului