Cresterea copilului

#sport #hiperactivitate #baieti #jucarii #masini #avioane #jeansi #adidasi

6 lucruri interesante despre cresterea unui baietel

Fie ca sunt pasionati de masini, fie le plac armele si supereroii, un lucru este cert: baietii au foarte multa energie si imaginatie. Iata cateva lucruri interesante despre cresterea unui baietel care te-ar putea ajuta sa ai o mai buna relatie cu fiul tau.

1 Baietii iubesc masinile, trenurile, avioanele

Baietii adora autoturismele, camioanele, trenurile si avioanele. Copilul tau isi va dori toate modelele de jucarii si, incet-incet, camera lui se va transforma intr-un adevarat parc cu mijloace de transport.

2 Baietii sunt hiperactivi

Din clipa in care se trezesc si pana seara cand merg la culcare, baietii sunt intr-o continua miscare. Alearga dintr-un loc in altul, se joaca constant si pare ca nu obosesc niciodata. Poti sa il ajuti pe copilul tau si sa ii canalizeze toata aceasta energie in activitiati educative si interesante, care sa il ajute sa se dezvolte frumos.

3 Hainele pentru baieti sunt usor de ales si ieftine

Daca in cazul fetelor trebuie sa cumperi rochii, colanti, fuste, bluze si accesorii, in ceea ce ii priveste pe baietii, aceasta activitate este mai simpla. Cumpara tricouri (cu maneca lunga sau scurta, in functie de anotimp), jeansi si adidasi, iar problema hainelor va fi rezolvata.

4 Baietilor le plac armele

Nu incerca sa ii interzici copilului tau sa se joace cu arme de jucarie sau sa refuzi sa ii cumperi. Le va gasi si mai interesante daca ii sunt interzize. Baietii au o imaginatie bogata si, de cele mai multe ori, isi doresc sa salveze lumea de oamenii rai, iar cu ajutorul armelor de jucarie isi pot indeplini obiectivul din postura unui supererou.

5 Baietii se dezvolta mai lent decat fetele

Evita sa il compari pe fiul tau cu o fata de aceeasi varsta cu el. Iti va da impresia ca baiatul tau ramane mic si nu se dezvolta cum trebuie. Nimic mai neadevarat: baietii au ritumul lor propriu de a se dezvolta, mai lent decat cel al fetelor. Studiile au aratat faptul ca baietii au nevoie de mai mult timp si pentru a-si dezvolta abilitatile de concentrare si de exprimare verbala.

6 Baietii sunt pasionati de sport

Fotbalul si baschetul sunt sporturi fata de care baietii manifesta o atractie deosebita. Faptul ca baiatul tau adora sa se joace toata ziua cu mingea prin curte reprezinta o buna modalitate de a-si face prieteni, insa este important sa il inveti ce inseamna jocul in echipa si cum este corect sa se comporte.

Sursa foto: ivillage.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului