Cresterea copilului

#alaptat #alaptat bebelus #beneficii alaptat #alaptarea bebelusului

5 trucuri pentru a alapta mai usor bebelusul

Alaptarea bebelusului se poate dovedi fie un chin pentru mamica, fie un moment placut si linistit pe care il petreci in compania copilului. De la momentul in care incepi sa alaptezi bebelusul, pozitia in care o faci, accesoriile pe care le folosesti si pana la muzica care este pe fundal sau starea pe care o ai la momentul hranirii bebelusului, toate se pot dovedi ajutoare de nadejde pentru a transforma alaptatul intr-un proces simplu si relaxant atat pentru tine, cat si pentru bebe !

1 Alapteaza de la nastere si informeaza-te din spital!

Cu cat alaptezi mai repede dupa nastere, cu atat iti vei intra in mana mai repede, iar alaptarea isi va urma parcursul normal, fara a intampina mari probleme. Nu astepta prea mult timp pana sa o faci!

In spital, alaptarea bebelusului s-ar putea dovedi ceva mai usoara atunci cand ai in preajma o multime de specialisti (asistente, moasa, medici etc.) care te bombardeaza cu sfaturi si idei. Insa ce faci cand ajungi acasa si esti doar tu cu bebe? Trebuie sa te gandesti la asta inca din spital si sa "furi" de la specialisti cele mai pretioase secrete si sfaturi pe care le poti afla cu privire la alaptarea bebelusului! Pune intrebari si afla raspunsuri la toate curiozitatile tale!

2 Alapteaza cat mai des!

Nu face pauze mari intre alaptarile bebelusului. Nu lasa sa treaca mai mult de o ora si jumatate, maxim 3 intre 2 alaptari. Cu cat o faci mai des cu atat exersati, atat tu, cat si bebe, cele mai bune pozitii si metode de alaptat si in acest fel capatati experienta, iar alaptarea va deveni in scurt timp floare la ureche.

3 Cauta cele mai bune pozitii pentru alaptat!

Alaptarea trebuie sa fie o experienta confortabila atat pentru bebe, cat si pentru tine. Insa pentru ca tu se te simti confortabil, trebuie ca bebe sa fie in primul rand multumit. De aceea, incearca cat mai multe pozitii de alaptat si vezi in care dintre ele se simte micutul tau cel mai comod.

Inainte de orice, asaza-te confortabil intr-un fotoliu sau balansoar inainte de a-l pune pe bebe la san. Daca nu stai intr-o pozitie confortabila, vei deveni stresata si iritata, bebe va simti asta, iar alaptarea va fi un fiasco total.

4 Foloseste accesorii care fac alaptatul mai usor !

De la scaunul pe care stai, perna pentru alaptat, pana la muzica de pe fundal, toate contribuie la facilitarea hranirii bebelusului la san.

Si sutienul pe care il porti, pompita de san din dotare, unguentele pentru ameliorarea iritatiilor sau durerilor, dar si scaunelele pentru sustinerea picioarelor sunt ideale pentru a transforma alaptarea intr-o experienta minunata pentru amandoi.

5 Relaxeaza-te si pastreaza o atitudine pozitiva si optimista!

Incearca sa ai ganduri pasnice in momentul in care hranesti copilul la san. Crezi sau nu, in timpul alaptarii nu se transmit doar substante nutritive de care are nevoie bebe, ci si energii pozitive sau negative si chiar starea mamicii. De aceea, specialistii sustin ca este important sa te relaxezi si sa te gandesti numai la lucruri minunate. Pe langa faptul ca este benefic pentru bebe, se poate dovedi un truc util in facilitarea alaptarii lui.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare