Cresterea copilului

#preconceptie # concepere copil #sarcina

5 schimbari necesare inainte de a avea un copil

Aducerea pe lume a unui copil lasa asupra parintilor impresia ca viata lor s-a despartit in doua: inainte si dupa ce s-a nascut cel mic. Inainte de sarcina, exista cateva lucruri si schimbari pe care ar fi bine sa le faci. Cand viata ta este inca relativ simpla, iti poti implini un vis din copilarie si iti poti schimba perspectiva asupra lumii si a vietii, dobandind o gandire mai realista.

1 Renunta la ideile preconcepute

Orice cuplu care decide sa aiba copii se gandeste la cum vor fi acestia, ce calitati vor avea, cum se vor purta si ce vor deveni cand vor fi adulti. Exista, insa, tendinta de a-i privi pe copiii altora cu un ochi critic, gandind "copilul meu nu va face niciodata asa o prostie". In realitate, insa, este bine sa fii obiectiv si sa te astepti la orice. Aducerea pe lume a unui copil trebuie constientizata cu toate plusurile si minusurile ei si, mai ales, cu elementul surpriza.

2 Indeplineste-ti un vis

Inainte de a deveni parinte, daca au existat lucruri pe care ti-ai dorit sa le faci si care sunt specifice oamenilor fara copii, acum este cel mai bun moment. Multi parinti se simt obligati sa se puna pe sine pe locul al doilea, copilul devenind cel mai important lucru din viata lor. Desi este firesc sa se intample asa, exista riscul de a ramane cu regretul ca nu ai facut la timp ceva ce iti doreai foarte mult.

Urca pe Everest daca visezi la acest lucru din adolescenta, viziteaza India, zboara cu parapanta sau mergi la un tur al vinului. Dupa ce devii parinte, este greu de crezut ca vei mai face aceste lucruri.

3 Bucura-te de singuratate si liniste

O problema constanta a parintilor o reprezinta grijile, stresul si galagia provocate de copii. De exemplu, cand iti petreci un concediu numai in compania partenerului de viata, atmosfera este cu totul diferita comparativ cu concediile facute cu cei mici. Savureaza vacantele in cuplu inainte sa ai copii deoarece acestea vor ramane pentru totdeauna in trecut. Chiar daca vei putea lasa copiii cu bunicii lor, odata ce esti parinte, nu vei mai savura nicio vacanta perfect relaxat, deoarece te vei intreba mereu daca cei mici sunt bine, acasa.

Iesi cu prietenii si fa lucruri spontane, accepta invitatiile si propunerile atata timp cat nu ai nicio constrangere. Dupa ce devii parinte, orice oportunitate care se iveste este regandita in functie de cum ii afecteaza pe toti membrii familiei. O masa luata cu prietenii in oras, in liniste, nu se compara cu mesele pe care le-ai putea lua cu copiii fugind pe langa voi si solicitand atentia ta.

4 Condimenteaza-ti viata sexuala si experimenteaza

Profita de lipsa copiilor pentru a-ti condimenta viata sexuala. Incearca locuri si pozitii noi, implineste-ti fanteziile erotice si nu ezita sa traiesti clipa. Odata cu aparitia copiilor, nu vei mai avea ocazia de a juca jocuri erotice prin casa cu persoana iubita, nici sa tipi de placere.

5 Documenteaza-te din carti de specialitate si asculta in jur

Cand cineva devine parinte, odata ce se confrunta cu o problema legata de copil se afla sunt presiunea de moment. De aceea exista riscul de a lua decizii gresite, in functie de ce aude prin jur ca ar trebui sa faca. In loc sa inveti despre cresterea copilului pe masura ce acesta creste, fa-ti o bibliografie atent selectata si documenteaza-te inainte de sarcina. Cartile de specialitate contin informatii pe care apoi le poti compara. Este important sa ai informatii de specialitate din mai multe surse.

Sursa foto: womenshealth.gov
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Top