Cresterea copilului

#siguranta #personal #mobilier #alegere #educatoare #bebelus #cresa

5 ponturi pentru a alege o cresa buna

A venit timpul sa te intorci la serviciu, iar una dintre cele mai mai griji pe care le ai ca mama este alegerea cresei pentru micutul tau. In fond, cresa este locul unde bebelusul tau va petrece cea mai mare parte a timpului pana ce va fi gata pentru gradinita, asa ca este normal ca vrei ca cel mic sa fie in siguranta si sa aiba parte de cea mai buna ingrijire. Iata 5 ponturi pentru a fi sigura ca faci alegerea corecta!

1 Cauta o cresa aproape de casa

Pentru ca vrei sa nu pierzi foarte mult timp atunci cand duci copilul la cresa, cel mai bine este sa intocmesti o lista cu institutiile aflate aproape de casa voastra. Nu vrei nici sa trezesti micutul cu noaptea in cap, asa cum nu iti doresti nici sa intarzii foarte mult timp la serviciu.

2 Verifica personalul

Cand ai gasit o cresa ce crezi ca s-ar potrivi cu nevoile tale si ale copilului tau, este important sa afli cate ceva despre oamenii care iti ofera acest serviciu important. Cauta informatii pe internet despre personal si despre modul in care acesta se poarta cu copiii. Apoi fa o vizita la fata locului si vezi daca educatorii se joaca cu bebelusii sau daca ii tin in brate si ii alinta. Vorbeste cu alti parinti, nicio parere nu este de prisos!

3 Mentine o legatura directa cu educatorea copilului tau

Este foarte important pentru tine, ca parinte, sa ai informatii despre comportamentul de peste zi al bebelusului tau. "A mancat azi tot sau nu?", "A dormit la pranz?" sunt intrebari pe care trebuie sa le pui in fiecare zi, pentru a fi la curent cu starile de comportament ale celui mic.

4 Increde-te in instinct

Aparentele pot fi inselatoare, asa ca indiferent de renumele cresei copilului tau, daca simti ca ceva este in neregula cu ea, nu ezita sa schimbi locul. Chiar daca pare dificil, cauta in permanenta, pana simti ca bebelusul tau are parte de educatia si ingriijrea la care te astepti.

5 Monitorizeaza siguranta bebelusului tau

Atunci cand il lasi in grija altcuiva, vrei ca bebele tau sa fie in siguranta in orice moment. Asa ca nu te sfii si intreaba la cresa pe care ai alese-o ce fel de masuri de siguranta sunt luate pentru cei mici: supravegherea pe timpul activitatilor, in timpul somnului, asistenta medicala, tipul de mobilier si de jucarii alese pentru ei etc.

Toate conditiile de mai sunt sunt obligatorii pentru alegerea unei crese, asa ca ai grija ca aspectul tarifului perceput sa nu fie criteriul principal pe care il iei in calcul!

Sursa foto: babycare.hoopos.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului