Cresterea copilului

#sarcina #parinti #fertilitate # cum sa ramai insarcinata # de ce nu ramai insarcinata

5 obiceiuri zilnice care-ti afecteaza serios fertilitatea

Dincolo de afectiunile medicale asociate infertilitatii, exista si cateva obiceiuri legate de stilul de viata care iti pot pune piedici in calea visului de a concepe un copil. Foarte putine femei sunt constiente ca obiceiurile pe care le intreprind zilnic pot deveni factori de risc pentru infertilitate. Iata care sunt deprinderile de care trebuie sa scapi pentru a ramane mai repede insarcinata!

1. Esti stresata tot timpul

Daca stii ca ai o viata tumultoasa si te confrunti cu probleme emotionale sau personale care pun presiune pe umerii tai, este timpul sa iei masuri drastice pentru eliminarea stresului din viata ta. Potrivit specialistului in endocrinologie Paul B. Miller, de la Centrul de Fertilitate Carolinas, din Carolina de Sud, SUA, stresul contribuie la dezechilibre majore in ciclul menstrual si face din ce in ce mai greu de depistat ovulatia pentru a concepe un copil.In plus, stresul scade nivelul hormonilor sexuali din corp repsonsabili pentru reproducere, ceea ce ingreuneaza sansele de conceptie.

2. Nu dormi suficient

Somnul insuficient a fost asociat in nenumarate randuri cu dezechilibre hormonale severe la femei, care determina instalarea infertilitatii. Potrivit specialistilor, atunci cand corpul este privat de odihna, toate functiile acestuia, inclusiv cele reproducatoare, sunt dezechilibrate, ceea ce ingreuneaza depistarea exacta a ovulatiei si conceperea copilului.

3. Consumi prea multa cafea

Nu trebuie sa renunti definitiv la placerea de a savura o cafea dimineata, dar trebuie sa te asiguri ca nu depasesti o cana pe zi. Consumul a peste 300 mg de cofeina pe zi (calculat nu doar din cafea, ci si din alte alimente sau bauturi care contin aceasta substanta) a fost asociat cu un risc crescut de infertilitate si avort spontan in sarcina.

4. Exagerezi sau esti prea zgarcita cu mancarea

Problemele de greutate au fost intotdeauna un factor de risc pentru infertilitate, insa contrar opiniei multora, acestea nu se refera doar la supraponderalitate sau obezitate, ci si la subnutritie sau subponderalitate. Este foarte important ca atunci cand incerci sa ramai gravida sa adopti o dieta echilibrata si sa te asiguri ca greutatea ta se incadreaza in limite normale.

5. Esti fumatoare

Fumatul nu afecteaza doar sarcina, ci si conceptia. Potrivit specialistilor, acest viciu poate afecta iremediabil buna functionare a trompelor uterine si poate duce la modificari cervicale care te pot impiedica sa ramai insarcinata.

Foto:Furthermind.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului