Cresterea copilului

#copii #pasta de dinti #dinti #periuta de dinta

5 moduri sa-ti faci copilul sa se spele pe dinti

"Stai sa mai mananc putine cereale!", "Stai sa vad episodul asta din Scooby-Doo", "Vreau un pahar cu lapte inainte...". Copiii sunt maestri in a gasi scuzele perfecte doar, doar vor evita cele cateva minute de spalat pe dinti de dinainte de culcare. Chiar daca pierzi o batalie, incearca sa castigi razboiul. Iata 5 moduri prin care il imprietenesti cu pasta si periuta de dinti.

1 Fa-l sa te imite

Copiii au tendinta sa imite. Lasa-l sa te vada in fiecare seara cum te speli pe dinti sau cum se spala fratii si surorile lui mai mari. Nu uita sa-ti arati entuziasmul in timp ce o faci, nu vrei sa para o corvoada.

2 Maimutareste-te

Imita dinozaurii, tigrii cu colti mari, rechinii, intr-un cuvant: maimutareste-te. Copiilor le place la nebunie sa te vada cum te strambi in toate felurile, iar activitatea curatarii dintilor va fi astfel mult mai placuta pentru ei.

3 Alege-i o periuta "jucausa"

La hypermarket sau in farmacii gasesti tot felul de periute amuzante numai bune pentru a-l stimula pe cel mic sa-si curete dintii. Intreaba-l cu ce personaj ar dori sa se spele, vei face astfel mult mai atractiv periajul. Exista modele precum trenul Thomas, Scooby Doo, Dora sau pisicuta Hello Kitty. Nu uita sa o inlocuiesti la fiecare 3 luni.

4 Incepe devreme

Niciodata nu este prea devreme sa incepi sa-ti inveti micutul cu pasta si periuta de dinti. Foloseste o perie moale si o pasta de dinti speciala, fara fluor, de cum i-a dat primul dintisor. Citeste instructiunile si fii atent/a la cantitatea de pasta pe care o pui pe periuta. Faptul ca il obisnuiesti de mic cu pasta si periuta il va ajuta pe viitor sa aiba o dantura fara carii.

5 Verifica-l

Stai in preajma lui de fiecare data cand se spala pe dinti. De fapt, dentistii recomanda sa ii verifici dantura pana la varsta de 8 ani, deoarece dupa aceasta varsta se presupune ca stiu cum sa o faca fara sa le mai ramana resturi. Daca nu vrea sa te lase sa il speli chiar tu, arata-i cum se face corect, iar la sfarsit explica-i ca trebuie sa te uiti in gurita lui pentru a vedea daca a mai ramas vreun loc neperiat.


Sursa foto:ivillage.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului