Cresterea copilului

#copii #joaca #pictura #picnic #aluat #afectiune #cantec #copilarie #plastelina #bucatraie

5 moduri sa iti ajuti micutul sa-si traiasca frumos copilaria

"Cresc atat de repede, maine-poimaine se asaza la casa lor", ne spun cei din jur, cand la mijloc sunt picii nostri. Si totusi timpul pare ca se opreste in loc atunci cand nu inchizi un ochi toata noaptea de grija micutului tau sau atunci cand trebuie raspunzi la un sir infinit de "de ce-uri". Copilaria lui frumoasa depinde de tine, asa ca ajuta-l sa o traiasca din plin.

Chiar cand credeai ca bebelusul tau vrea numai in brate, deodata ai un mic titirez care se loveste de peretii din casa, un pitic care se ghemuieste linistit in patutul de la gradinita sau un mic scolar caruia ii este rusine sa-l mai conduci de mana pana in clasa. De aceea, ingaduie-ti cateva momente speciale, intre tine si copilul tau, pentru a va bucura impreuna de copilarie.

Citeste mai jos 5 modalitati prin care te poti bucura de viata alaturi de copilul tau.

1 Fii copil din nou

Pe cat posibil, implica-te in fiecare activitate pe care copilul tau o desfasoara. Nu te sfii sa-ti ridici manecile bluzei si sa te apuci sa pictezi sau sa dai forma plastilinei. E cu adevarat distractiv sa te lasi ajutata in bucatarie, atunci cand framanti aluatul ori cand faci compozitia pentru o prajitura.

2 Priveste lumea prin ochii lui

Incearca si sa privesti lucrurile din punctul lui de vedere. Da-i smartphone-ul tau sau aparatul foto si lasa-l sa surprinda lumea. Uitati-va amandoi pe poze si intreaba-l ce i se pare interesant la fiecare fotografie. Raspunsurile lui s-ar putea sa te ia prin surprindere.

3 Obisnuieste-l cu o traditie de familie

Mancati duminica in familie, pictati impreuna ceva cu ocazia unei sarbatori, invatati cate un cantec nou in fiecare an, iesiti la un picnic intr-o padure atunci cand vine vara, faceti piata impreuna etc. Copiii vor aprecia toate aceste mici traditii si vor incerca sa le duca mai departe.

4 Pupa-l mult si des

Niciodata sa nu subestimezi puterea unui "pupacit". Chiar daca cel mic nu te lasa, asta nu inseamna ca nu ii lipseste aceasta forma de afectiune. Saruturile dese te vor ajuta si la cimentarea relatiei cu copilul tau.

5 Noteaza vorbele de duh

Copiii spun lucruri traznite, dar cateodata si cele mai amuzante vorbe sunt uitate. Cel mai bine ar fi sa le notezi intr-un carnetel si, cand mai creste, citeste-i-le. Veti rade copios.

Sursa foto: cdn.sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare