Cresterea copilului

#mancare #sucuri #tort #aniversare #petrecere #farfurii #snacksuri

5 moduri prin care sa-ti simplifici viata atunci cand dai o petrecere pentru copilul tau

Vine ziua de nastere a copilului tau si nimic nu pare mai important in aceste momente decat planificarea unei petreceri ca la carte. Locatia, invitatiile, decoratiunile, personajul preferat din desene care sa-i distreze pe pitici, cadourile, mancarea pentru copii si pentru parintii lor, tortul... ai uitat ceva? Ei da, organizarea petrecerii de ziua pustiului tau poate fi o corvoada mai mare decat ti-ai fi inchipuit, asa ca este timpul sa schimbi tactica. Iata 5 moduri de a simplifica organizarea aniversarii copilului tau!

1 Tine cont de dorintele lui

Este la varsta la care crede ca totul este posibil, inclusiv ca tu ai o tiparnita de bani sub saltea si ii poti indeplini orice dorinta. Este bine sa tii cont de preferintele sale atunci cand te pregatesti sa-l sarbatoresti, iar daca acestea depasesc bugetul tau, ofera-i cateva alternative mai accesibile. Copiii nu cunosc valoarea banilor, deci va fi acelasi lucru pentru micutul tau.

2 Nu da petreceri in fiecare an

Nu exista parinte sa nu-si doreasca sa-si faca copilul fericit, insa nu trebuie sa faci o regula din a da cate o petrecere de ziua copilului tau in fiecare an. O intrunire de familie, o noapte alaturi de verisori sau o iesire in parc cu cativa prieteni de-ai sai pot fi la fel de distractive pentru el precum o petrecere mare ce te-ar seca de resurse.

3 Un numar rezonabil de invitati

Probabil ca el sau ea ar dori sa invite tot cartierul si intreaga grupa de la gradinita sau poate chiar toti colegii de scoala la aniversarea lui. Daca nu ai energia necesara sa te confrunti cu o armata de pusti galagiosi care nu vor face decat sa tipe si sa alerge care incotro, spune-i celui mic ca anul acesta este bine sa aiba doar cativa invitati, invocandu-i un motiv pe care sa il inteleaga. Roaga-l sa fie discret si sa nu spuna la tuturor ca urmeaza ziua lui.

4 Stabileste o ora de final

Intotdeauna cand dai o petrecere pentru cei mici, stabileste o ora de inceput, dar mai ales una de final. Scrie pe invitatie sau comunica-le celorlalte mamici ora la care pot veni sa-si ia copiii, pentru a fi sigura ca nu te extenuezi in totalitate.

5 Mancarea este o necesitate sau nu?

O petrecere nu trebuie neaparat sa implice si farfurii pline cu mancare. Sigur, sucurile, snacks-urile si tortul nu trebuie sa lipseasca din meniul aniversarii copilului tau, insa mancarea gatita poate fi optionala.

Sursa foto: thrashingzombies.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare