Cresterea copilului

#modele de patut #patut bebelus #bebelusi #patut

5 modele de patuturi pe care sa le cumperi pentru bebelusi

In primele luni de viata, bebelusul petrece pana la 20 de ore in fiecare zi dormind. De aceea este atat de important ca acesta sa aiba un patut care este confortabil si sigur.

Exista numeroase tipuri de patuturi pentru bebelusi, cu forme si culori diferite, astfel ca poate fi o sarcina dificila pentru un parinte sa aleaga doar unul singur.

Patutul bebelusilor poate fi o piesa de design interior deosebita, mai ales daca este asortat cu restul camerei.

Insa, inainte de design, acesta trebuie ales in functie de materialele din care este construit. De asemenea, este bine sa se cunoasca din timp locul in care urmeaza sa fie amplasata aceasta piesa de mobilier, pentru a sti exact ce dimensiuni trebuie sa aiba.

In cazul in care trebuie sa achizitionezi un patut pentru bebe, nu pretul trebuie sa fie principalul criteriu de selectie. in primul rand, siguranta conteaza. La urma urmei, patutul este singurul loc unde o sa iti lasi bebelusul singur.

Pentru a iti veni in ajutor, am pregatit pentru tine cinci modele de patuturi care merita a fi cumparate.

Patuturi din lemn pentru bebelusi - recomandarea pentru un somn odihnitor

Cand vine vorba de materialul din care este construit, patutul din lemn pare sa fie prima optiune a multor parinti. De ce? Datorita sigurantei oferite, a rezistentei si pentru ca este ideal pentru un somn odihnitor. in topul preferintelor se afla patuturile confectionate din fag, frasin sau stejar, cu un design clasic: pereti laterali, detasabili si cu zabrele.

Aceste piese de mobilier din lemn sunt durabile, sigure din punct de vedere structural - nu au margini ascutite. in plus, nu au fost folosite la constructia lor placi derivate din lemn, cu emisie de formaldehida. Aceasta emisie poate transforma placile de PAL, MDF, placaj sau OSB in produse periculoase pentru sanatate. Asadar, opteaza pentru paturi de lemn pentru copil si asigura-te ca alegi ceea ce trebuie pentru ca al tau bebelus sa nu fi pus in pericol.

Patutul pliabil

Patutul pliabil, confectionat dintr-un schelet metalic, cu husa din material textil este un model de luat in calcul, daca ai un bebe.

In primul rand, acesta este ideal pentru calatorii, pentru ca poate fi depozitat usor. in al doilea rand, il poti transforma intr-un tarc de joaca, prin indepartarea cosului suport de dormit. Daca alegi sa achizitionezi un astfel de model, ai grija ca el sa aiba fermoar pentru indepartarea partilor laterale. Daca ar fi sa facem o comparatie intre patutul pliabil si cel din lemn, cu siguranta patuturile din lemn pentru copii sunt mult mai sigure.

Patutul de tip baldachin

Patutul de tip baldachin nu se diferentiaza foarte mult din punct de vedere al designului. insa, el vine la pachet cu baldachinul realizat din tul, care are rolul de a proteja copilul de insectele care l-ar putea necaji in timpul somnului.

In cazul in care preferi patuturi din lemn pentru copii, poti achizitiona separat suportul pentru baldachin, in functie de latimea ramei patului si de sistemul de prindere preferat.

Insa, ai grija ca tul-ul sa permita o buna ventilare a aerului si, mai ales, sa lase lumina sa patrunda.

Patutul suspendat

Patutul suspendat este o alternativa pentru cel clasic. Cei mai multi parinti il aleg pentru ca bebelusul se poate legana singur, in timpul somnului, atunci cand se misca. Un alt avantaj al sau este acela ca poate fi amplasat atat in interiorul casei, cat si in aer liber. Mai mult decat atat, este varianta perfecta pentru spatii mici.

Patutul transformabil

In cazul in care nu vrei sa mai investesti alti bani intr-un pat nou, dupa ce bebelusul va creste, alege un patut transformabil. In functie de model, acesta se poate transforma in pat pentru copil, dulapior si chiar birou. De cele mai multe ori, aceste patuturi din lemn pentru copii sunt prevazute cu sertare, in care poti depozita lucrurile celui mic.

Pretul unui astfel de mobilier este destul de ridicat, insa este o investitie buna, facuta pe termen lung.

Un patut este un element indispensabil, pe care toti parintii trebuie sa il aiba in casele lor inainte ca micutul sa se nasca. Este destul de dificil in a alege cel mai potrivit model, astfel ca este bine sa te informezi inainte sa cumperi.

Daca esti in cautarea unui patut, noi iti recomandam sa achizitionezi unul din lemn. Pe langa aspect, acesta ofera si siguranta micutului, fiind foarte rezistent.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului