Cresterea copilului

#copii #parinti #minciuni

5 minciuni pe care i le poti spune copilului

Adevarul nu este intotdeauna cel mai potrivit  atunci cand vine vorba despre copilul tau, iar anumite lucruri chiar nu trebuie afisate exact in forma lor reala. Daca vrei sa iti convingi copilul sa faca un anumit lucru sau daca nu crezi ca este momentul potrivit sa ii spui ceva, te poti folosit de minciuni nevinovate.


Iata cateva dintre cele mai „potrivite” minciuni pe care i le poti spune micutului tau:


1 Cititul cartilor te poate face milionar


Toata lumea stie ca lectura nu prea mai face parte din activitatile preferate ale copiilor. Chiar si cei mai mici inteleg valoarea banilor, deoarece ii aud pe parintii lor vorbind de anumite sume atunci cand trebuie sa le cumpere cate ceva . Asadar, convinge-l pe copilul tau ca pe masura ce va citi mai multe carti, cu atat va avea mai multi bani. Oricum, daca stai bine sa te gandesti, acest lucru nu este chiar o minciuna, avand in vedere ca un bagaj bogat de cunostinte ii va aduce un job bine platit.


Totusi, pentru a face lucrurile cat mai veridice, ofera-i cate o suma de bani dupa fiecare carte citita. Stabileste bugetul in functie de numarul de pagini si dificultatea cartilor.


2 Nu iti face griji. Aici nu se poate intampla nimic rau


Daca l-ai surprins pe copil uitandu-se la un film de groaza sau la o stire macabra (desi i-ai interzis acest lucru), asigura-te ca in urma unei discutii ulterioare, micutul tau va fi convins de faptul ca in casa este in perfecta siguranta.
Aceste imagini pot starni tot felul de idei si temeri in mintea copilului, asa ca este de datoria parintilor sa ii interzica vizionarea unor programe care ii pot afecta starea de liniste.


3 Acest om nu are casa pentru ca...


Copiii sunt foarte curiosi in ceea ce ii priveste pe oamenii fara casa si pe cei care cersesc , iar tu poti profita de acest lucru. Atunci cand te intreaba de ce persoana respectiva nu are o casa, haine curate, bani si mancare, raspunde-i ca atunci cand era mic, nu manca toata mancarea din farfurie, nu dormea la pranz, nu isi asculta parintii sau orice alte lucruri pe care copilul tau nu vrea sa le faca.


Eventual, atunci cand nu te asculta, aminteste-i de omul amarat de la coltul blocului.


4
Nu imi este frica


Daca v-ati blocat impreuna in lift, daca ati ramas fara lumina, daca se aud zgomote ciudate sau se intampla alte lucruri care ii pot starni teama copilului tau, fii foarte sigura pe tine si spune-i ca nu iti este frica.  Mai bine arata-i ca pentru orice fel de situatie exista o rezolvare si ca teama sau panica nu fac decat sa inrautateasca situatia.


5 Sucul meu este otravitor pentru copii


Bauturile cu alcool nu sunt deloc potrivite pentru un copil, insa curiozitatea lor nu are limite asa ca in mod sigur micutul tau va dori sa guste din bautura ta. Pentru a-l convinge sa nu o faca, ii poti spune ca bautura din mana ta este special creata pentru adulti si ca este otravitoare pentru copii.
Sursa foto : simplemom.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului