Cresterea copilului

#mutare #implicare #copil muitare #mutare facila #imprejurimi #despachetare

5 lucruri care ii fac viata mai usoara copilului tau atunci cand va mutati

Atunci cand ai un copil, schimbarea locuintei poate reprezenta o etapa destul de neplacuta pentru el. Pe langa faptul ca este nevoit sa renunte la lucrurile cu care este familiarizat, cum ar fi parcul de langa casa sau vecinii, micutul va suporta si o perioada de acomodare cu totul noua pentru el. Desi copiii se adapteaza repede, iata cinci sfaturi pe care le poti pune in aplicare pentru a usura aceasta tranzitie, atat pentru tine, cat si pentru el.

1 Pregateste-i felul de mancare favorit

Una dintre metodele abordabile pe care le poti aplica este sa ii pregatesti felul sau de mancare preferat imediat cum ajungeti in noua casa. Chiar daca nu esti de acord neaparat cu portiile mari de cartofi prajiti, fa o exceptie in aceasta perioada si lasa-l sa se bucure putin de cateva "delicii" interzise in mod normal, cum ar fi cartofii, inghetata sau clatitele cu ciocolata.

Ii vei satisface astfel o nevoie de baza, hrana pe care o iubeste, pentru a-i imbunatati starea de spirit considerabil.

2 Sarbatoriti mutarea

Sunteti o familie frumoasa si unita, asa ca trebuie sa sarbatoriti acest succes. Cumpara o sticla de sampanie pentru copii, asezati-va pe jos, in mijlocul living-ului si bucurati-va de noua locuinta. Apoi, prezinta-i fiecare camera in detaliu si spune-i cum va arata. Insista asupra camerei lui, in special daca inca nu este toata mobilata.

3 Explorati imprejurimile

Daca va mutati intr-o zona complet necunoscuta, ia-l la o plimbare si explorati imprejurimile. Nu conteaza daca mai ai de despachetat, pauzele sunt mereu binevenite. El va incepe astfel mult mai repede sa se familiarizeze cu zona.

4 Cere ajutor

Un ajutor este oricand binevenit, in special daca este vorba de bunica sau bunicul. In timp ce tu si sotul tau va concentrati pe curatenie, despachetarea hainelor, aranjarea mobilei si a diverselor obiecte pe care le-ati adus cu voi, bunicii pot sta cu cel mic. Tranzitia va fi facuta astfel mult mai usor.

5 Implica-l in mutare

Ai grija sa il implici in procesul mutarii, nu vrei sa se simta dat la o parte, altfel se va incapatana si nu va imbratisa schimbarea. Este important sa ii explici in ce va consta acest proces si sa il lasi sa participe la el. Lasa-l sa te ajute si sa isi aranjeze jucariile asa cum crede el de cuviinta in camera lui.

Sursa foto: tlc.howstuffworks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului