Cresterea copilului

#despartire #cuplu #parinti #copii #divort #relatii # sfaturi relatii

5 greseli de evitat in timpul unui divort

Indiferent daca ai copii sau nu, divortul poate fi un proces traumatizant. Pentru a trece cat mai usor peste experienta dificila, este important sa cunosti cele mai mari 5 greseli de evitat in timpul unui divort, care pot avea consecinte nefaste pe termen lung.

Cea mai proasta decizie este transformarea divortului intr-un razboi cu fostul partener. Acest lucru se va reflecta negativ asupra ta in fata tuturor apropiatilor.

Implicarea tuturor prietenilor si rudelor in conflict. Incearca sa nu discuti despre motivele divortului cu toti cunoscutii. Apeleaza la mama sau la unul sau doi prieteni foarte apropiati pentru a te descarca. Daca raspandesti punctul tau de vedere catre toti prietenii si rudele, fostul partener te-ar putea ataca si mai agresiv pentru a se apara.

Intreruperea comunicarii cu fostul. Daca nu-ti poti stapani furia, intreruperea comunicarii cu fostul este o idee buna, dar in multe cazuri transferarea conflictului intre avocati poate avea efecte neprevazute. Este mai prudent sa ajungi la un compromis prin comunicare cu fostul decat sa lasi situatia in grija avocatilor.

Pretentiile financiare prea mari. Cand te decizi sa ceri o suma prea mare de bani fata de ce ai investit in casnicie, poti convinge partenerul sa-i plateasca de doua ori mai bine pe avocati ca sa ajunga mai putini bani la tine. Bazeaza-ti asteptarile pe contributia ta financiara la casnicie si pe bun simt, nu pe o dorinta de razbunare.

Comunicarea prin telefon la nervi. Cand ai de discutat o problema cu fostul, dar nu iti poti mentine calmul, alege cu atentie modalitatea de comunicare. Un e-mail poate fi mai putin agresiv decat un telefon si scade riscul pornirii unui scandal la care ar putea asista si copiii.

Utilizarea copiilor pentru negociere. Folosirea copiilor pentru negociere in timpul divortului nu este niciodata o idee buna. Chiar daca sunt mici, copiii pot simti mai multe decat crezi. Pe baza comportamentului tau de acum, micutii isi pot forma o opinie mai tarziu cu privire la "cine a fost de vina" pentru divort.

Incearca sa dai un exemplu copiilor tai de eleganta si de bun simt chiar si in timpul unei perioade dificile, ca destramarea casniciei, si vei simti mai tarziu efectele pozitive ale eforturilor tale.

Sursa foto: Thirdage.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului