Cresterea copilului

#fertilitate #barbati #spermatozoizi #alimente #alimentatie #stridii #banane

5 alimente care stimuleaza fertilitatea barbatilor

In mod general, femeile sunt cele care au tot mai des probleme de fertilitate. Totusi, mai exista si barbati a caror productie de spermatozoizi este foarte scazuta. Iata cateva alimente care pot ajuta la  cresterea fertilitatii masculine.


Bananele


Cercetatorii au scos la iveala rezultatele unui studiu in care s-a demonstrat ca barbatii care consuma in mod frecvent banane, au o productie mai mare de spermatozoizi. Expertii urologi din Singapore arata ca daca barbatii doresc sa aiba copii mai repede, sau daca acestia au diverse probleme de fertilitate, ar trebui sa inceapa sa manance banane in mod regulat.


Potrivit acestora, bananele sunt o sursa bogata de magneziu, vitaminele A, B1, C si proteine care consolideaza si stimuleaza productia de spermatozoizi.


Chiar si o banana consumata la 3 zile va da rezultate destul de bune, insa pentru rezultate foarte bune si rapide, ar fi bine sa se consume cel putin o banana in fiecare zi.


Stridiile


Stridiile sunt in general recunoscute pentru efectul lor afrodisiac, insa datorita continutului ridicat de zinc, acestea contribuie la imbunatatirea calitatii spermatozoizilor. In cazul in care nu poti consuma stridii, poti opta pentru alte alimente care au un continut ridicat de zinc (carne de vita, carne de pasare, lactate, nuci, oua, cereale integrale , fasole) sau poti inghiti zilnic cate o pilula de zinc. Totusi, stridiile au un continut mai ridicat, iar zincul din acestea se depune mai usor in organism.


Fructe si legume


Antioxidantii care se regsesc in fructe si legume protejeaza impotriva distrugerii de la nivel celular, mentinand astfel spermatozoizii puternici si suficient de rapizi pentru a ajunge in timp util la ovul.  Vitamina A este responsabila de rapiditatea spermatozoizilor si se gaseste in alimente cum ar fi morvocii, ardeiul rosu, caise si verdeturi.


Sucul de rodie


Un alt antioxidant puternic, care ajuta spermatozoizii sa fie puternici si rezistenti se regaseste in sucul de rodie. Conform unor studii realizate pe cobai, sucul de rodii impulsioneaza cresterea cantitatii de spermatozoizi, dar si calitatea acestora. Asadar, incearca sa consumi de cel putin 3 ori pe saptamana suc proaspat de rodie atunci cand vrei sa concepi un copil.


Semintele de dovleac


Semintele de dovleac, ca si stridiile, au un continut ridicat de zinc, care duce la marirea nivelului de testosteron si la imbunatatirea calitatii spermei. Totodata, semintele de dovleac sunt incarcate cu acizi grasi Omega 3 care stimuleaza fluxul sanguin catre organele genitale, ceea ce duce la imbunatatirea actului sexual. Omega 3 se mai regaseste in uleiul de peste , in migdale sau in semintele de in.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului