Cresterea copilului

#bunici #bunici de exceptie #atitudine bunici #comportament bunici

4 sfaturi pentru a fi un bunic de exceptie

Nepotii se numara printre cele mai mari bucurii ale bunicilor. In calitate de bunic sau bunica, este firesc sa iti doresti sa ai o relatie excelenta cu cei mici si sa petreci cat mai mult timp posibil in compania lor. Insa, chiar si atunci cand la baza se afla cele mai bune intentii, lucrurile o pot lua cu usurinta pe un fagas gresit. Iata cateva ponturi pentru a fi un bunic/o bunica de exceptie!

1. Colaboreaza cu parintii

In relatia cu nepoteii, bunicii beneficiaza de avantajul de a avea experienta cresterii si educarii propriilor copii. Aceasta experienta, insa, nu ar trebui impusa cu forta actualilor parinti, aflati la inceput de drum, care s-ar putea simti agasati si lezati de o eventuala atitudine atotstiutoare.

In loc sa consideri ca tu stii deja ce este mai bine pentru micutii din familie, discuta pe un ton prietenos cu parintii si ofera-le sfaturi in special atunci cand iti sunt solicitate. In acest fel, parintii vor simti ca le esti alaturi si ca pot apela cu incredere la ajutorul tau cand vine vorba despre cresterea celor mici.

2. Implica-te cu masura in viata nepoteilor

Este firesc sa iti doresti sa iti vezi nepotii cat mai des cu putinta, insa nu lasa ca vizitele tale sa intre in conflict cu programul parintilor si al copiilor si cu propriile lor dorinte.

Vino cu idei creative, amuzante de activitati pe care sa le pui in practica alaturi de nepoti, asigurandu-te ca nu sunt intr-atat de complexe incat sa devina o povara pentru copii si parinti deopotriva. Atunci cand iti doresti sa organizezi o activitate mai complexa, anunta parintii din timp pentru a gasi cea mai buna varianta pentru toata lumea.

3. Da in mintea copiilor

O relatie excelenta cu cei mici se construieste atunci cand poti comunica cu ei de la egal la egal. Vino cu idei nastrusnice, joaca-te cu ei, spune-le povesti si, mai ales, fii intelegator: copiii sunt nazdravani, astfel ca boacanele nu vor intarzia sa apara.

4. Nu favoriza pe nimeni

Poti cadea cu usurinta in capcana de a prefera un nepotel in detrimentul altuia. Insa, pentru a nu-ti rani nepotii si a evita resentimentele, este important sa te asiguri ca le acorzi tuturor aceeasi atentie. O metoda excelenta de a nu crea diferente este de a petrece timp intre patru ochi cu fiecare nepotel. In asemenea contexte, micutii se vor simti cel mai confortabil sa comunice, mai ales daca sunt timizi.

Sursa foto: utahlegalcoaching.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului