Cresterea copilului

#siguranta #jucarii #masuri #olita #patuturi #jucariii

4 obiecte pentru copii care au noi masuri de siguranta

Ai putea crede ca obiectele special concepute pentru copii sunt sigure si nu pun in pericol viata celui mic, dar in realitate multe dintre ele ascund pericole nebanuite. Specialistii au analizat mai multe obiecte pentru copii si au ajuns la concluzia ca patuturile si olitele se numara printre obiectele care au cea mai mare nevoie de masuri suplimentare de siguranta.

1 Patuturile pentru copii cu gratii

Pana in vara anului trecut, nu existau reguli stricte cu privire la patuturile pentru copii prevazute cu gratii (bare de protectie). Autoritatile au analizat mai bine situatia si si-au dat seama ca patuturile pot fi periculoase pentru copii daca distanta dintre gratii este prea mare, astfel ca au impus noi masuri de siguranta: intre gratii trebuie sa existe o distanta de maximum 6 centimetri.

Olita

In viziunea autoritatilor americane, multe modele de olite nu sunt sigure pentru copii, deoarece la simpla aplecare a celui mic in fata, cazatura este aproape inevitabila. Ca masura noua de siguranta, specialistii de la Comisia Pentru Siguranta Produselor din Statele Unite ale Americii a impus producatorilor realizarea unor modele de olite care sa fie prevazute cu sistem de blocare.

3 Suport pentru somn

Comisia pentru siguranta produselor din SUA considera ca suporturile pentru somn reprezinta o cheltuiala inutila pentru parintii care isi doresc sa asigure copilului un somn odihnitor. Specialistii spun ca aceste suporturi nici macar nu sunt foarte sigure, intrucat copilul se poate intoarce pe burtica si se poate sufoca. Ca masura noua de siguranta, Comisia recomanda parintilor sa renunte la suporturile pentru somn sau cel putin sa fie foarte atenti atunci cand il achizitioneaza.

4 Jucariile

Jucariile pentru copii cu varste sub 3 ani trebuie sa poata fi spalate. Aceasta este una dintre noile masuri de siguranta impuse de Comisia Europeana. Goarnele in care copiii sufla la petreceri sunt interzise minorilor cu varste sub 14 ani, iar copiii cu varste mai mici de 8 ani nu mai au voie sa umfle singuri banalele baloane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului