Cresterea copilului

#joaca copii #educatie copii #copii

CONCURS: 4 motive pentru a-ti incuraja copilul sa se joace cu alti copii

Jocul face parte din viata tuturor, dar se manifesta cel mai puternic la copiii nostri. Daca in primul an de viata cei mai apropiati parteneri de joaca sunt mama si tata, pe masura ce creste, copilul devine constient ca are nevoie de mai mult pentru a fi fericit: are nevoie de prieteni, iar prieteniile se leaga prin joaca. Cum influenteaza jocul cu alti copii dezvoltarea armonioasa si echilibrata a copilului?

1. Jocul ii modeleaza comportamentul

Interactiunea prin joc cu alti copii invata copilul sa se adapteze la lume. Cel mic descopera ca trebuie sa-si modeleze comportamentul in functie de prietenii de joaca pentru a fi dorit sau acceptat in randul lor. Jocul ii arata lucrurile care ii tin pe altii aproape de el si il invata ca distractia impartasita e mult mai captivanta decat de unul singur.

2. Jocul il ajuta sa se integreze

Adaptarea la reactiile celorlalti copii prin intermediul jocului satisface un lucru esential al naturii umane: nevoia de apartenenta la un grup, oricat de mic sau de mare. Firea sociala a copilului isi gaseste implinirea prin jocul cu alti camarazi de varsta lui fiindca asa invata ca nu este singur, ca se poate integra, ca este acceptat dincolo de sfera familiala specifica primilor ani din viata.

3. Jocul ii ofera o noua perspectiva asupra lumii

Pe langa sentimentul de apartenenta, jocul in echipa ii ofera copilului o perspectiva corecta asupra realitatii. Cel mic intelege ca aceasta nu este nici pe departe ostila, ci ca trebuie doar sa invete cum sa reactioneze la oameni si la diferite evenimente de viata pentru a avea o perceptie corecta si sanatoasa asupra lor.

4. Jocul ii da repere pentru viata

Cand copilul se joaca cu alti camarazi, el isi creeaza amintiri legate de bucuria jocului, de prietenia ce se naste in echipa, de faptul ca este sustinut si sprijinit de ceilalti in momentele de incercare, dar si despre capacitatea lui de-a face acelasi lucru pentru amicii sai. Toate aceste amintiri ii dau posibilitatea ca, mai tarziu, sa aiba la ce sa se raporteze atunci cand are nevoie sa depaseasca tumultul vietii de adult.

Personal, dintre jocurile preferate in copilarie, cel mai mult mi-a placut sotronul, si cred ca am devenit un adult echilibrat si armonios prin interactiunea cu ceilalti copii. Copiilor vostri le recomand un program mult mai distractiv si educativ: Tabara NERF. Jocul cu camarazi de aceleasi varste este principala activitate de care se va bucura cel mic si vine in forme atat de variate si de atragatoare incat imi doresc sa fi fost si eu din nou copil. in Tabara NERF, copilul tau e invatat prin jocuri si prin interactiunea cu ceilalti despre prietenie, distractie in echipa, comunicare pozitiva, miscare in aer liber, sport si relaxare sub supravegherea unor specialisti in comunicarea cu copiii. Am incredere ca in tabara NERF micutul tau va avea parte de tot atatea amintiri frumoase pe cate invataturi pe care sa se bazeze mai tarziu in viata.

CONCURS: Scrie-ne in sectiunea de comentarii care este jocul de echipa preferat al copilului tau si aboneaza-te la Newsletterul Parinti si poti castiga, de 1 Iunie, un blaster Nerf Doomlands Vagabond!

Castigatorul concursului este Florina Oprea!

Ligia Moise - Psiholog clinician

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare