Cresterea copilului

#copil # educatie copil #accese de furie #copil isteric

Moduri prin care "imblanzesti" accesele de furie ale copilului tau

Accesele de furie spontane, pe care copilul le resimte la un moment dat, sunt rezultatul mai multor factori. Frustrarea de a nu duce la bun sfarsit un anumit lucru sau nesatisfacerea unei dorinte imediate pot declansa stari emotionale diverse in cazul micutilor, de la lovire si pana la plansete insotite de tipete isterice. Important este sa nu-ti pierzi cumpatul si sa reactionezi violent. Iata patru moduri prin care poti "imblanzi" accesele de furie ale copilului tau.


1. Ignora-l

In perioadele de furie copilul nu va gandi rational. Orice incercare de a discuta cu el in acele momente va fi sortita esecului, el fiind sub controlul emotiilor si actionand sub impulsul momentului. Cu cat vei incerca mai mult sa vorbiti, cu atat el va tipa mai tare. Asteapta pana se va calma si abia apoi initiaza o discutie.


2. Ofera-i spatiu

Cateodata are nevoie sa se elibereze de tensiunile si frustrarile acumulate, asa ca lasa-l. Ai grija numai sa nu aiba nimic in preajma lui care sa il poata rani, cum sunt jucariile grele sau obiectele ascutite.


3. Creeaza o diversiune

Un alt mod de a potoli accesele de furie ale copilului tau este sa creezi o diversiune. Atunci cand te afli in supermarket si simti ca incepe valul de furie pentru ca nu ii cumperi cutia de inghetata indicata, distrage-i atentia rapid cu un alt produs de care aveti nevoie: "Uite ce frumoase sunt bananele astea. Ma ajuti sa le aleg pe cele mai coapte?".


4. Cauta problema

Lasa sa treaca furtuna si apoi ia-ti copilul in brate. Strange-l la piept si discuta cu el despre ce i-a provocat durerea. Ajuta-l sa isi exprime nemultumirea si spune-i ca data viitoare vei fi mai pregatita sa faci fata unei astfel de situatii. A nu se confunda cu cedarea in fata nevoilor lui. Daca o faci, el va repeta situatia si pe viitor. In schimb, poti sa-i spui ca iti pare rau ca a reactionat asa din cauza faptului ca nu ai bani pentru o anumita jucarie.

"Daca esti cuminte, putem strange bani si de ziua ta iti vom putea face acest cadou deosebit. Gandeste-te si la celelalte jucarii pe care le ai acasa si cu care nu te joci", poate fi un exemplu de atitudine ce trebuie adoptata.

Sursa foto: lovingarmscounseling.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului