Cresterea copilului

#scaune masina #siguranta #centura #pozitionare #scaun auto #scaun copii

4 greseli pe care le faci in utilizarea scaunului de masina

Una din cele mai spinoase probleme atunci cand iei copiii in masina este cea legata de siguranta lor. Iar cea mai sigura metoda prin care ii poti proteja in cazul unui accident este sa folosesti corect scaunul auto. Chiar daca ti se pare ca nu este mare lucru sa "legi" un copil de un scaun, ultimele cercetari arata ca majoritatea parintilor o fac incorect. Tu stii cum sa-ti protejezi copilul atunci cand se afla in masina?

Potrivit organizatiei "Safe Kids" (n.r - "Copii in siguranta"), 73% din parinti nu folosesc corect scaunele de masina pentru copii si, din pacate, in cazul unui accident, acest lucru poate fi fatal. Iata 4 metode pe care nu ar trebui sa le aplici.

1 Pozitionarea gresita

Atunci cand este inca bebelus, se poate sa faci o greseala des intalnita si la alti parinti: pozitionarea cu fata in directia de mers. Cat se poate de gresit, spun specialistii. Pana la 2 ani, "scoica" in care sta bebelusul trebuie pozitionata in directia opusa sensului de mers.

2 Instalarea pe scaunul din fata

Esti nevoita sa transporti copilul pe scaunul din fata? Nu o face pana nu opresti airbag-ul. Multi parinti ignora acest avertisment, insa in cazul unui accident, declansarea airbag-ului poate fi o problema majora.

3 Montarea incorecta a scaunului auto

Te-ai uitat de mai multe ori pe instructiuni si tot simti ca innebunesti. De cele mai multe ori, instalarea scaunului pentru cel mic poate fi un motiv de stres pentru oricine, asa ca nu este de mirare ca multi renunta sa-l monteze ca la carte.

Chiar daca pare o corvoada interminabila, asigura-te ca l-ai montat corect, poate insemna diferenta dintre viata si moarte. Apeleaza la ajutorul cuiva priceput, aici nu exista loc de compromisuri!

4 Folosirea unui scaun mai vechi

In fond, de ce sa mai dai banii pe un scaun nou, cand ai de la sora ta scaunul pe care il folosea ea la cel mic, acum 7 ani? Nimic mai gresit, spun expertii, multe dintre scaunele auto vechi nu mai respecta standardele actuale privind siguranta, asa ca cel mai bine este sa cumperi unul nou. Daca este folosit, asigura-te ca nu este foarte vechi si nu ii lipsesc din partile componente.

Sursa foto: flpwellness.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului