Cresterea copilului

#spalat pe dinti #periaj dinti #crestere copil #copii

3 trucuri simple pentru a-ti convinge copilul sa se spele pe dinti

Iti este greu sa-l convingi pe cel mic sa se spele pe dinti? Prefera sa faca orice altceva sau incearca sa amane tot mai mult momentul spalarii pe dinti? Iata 3 trucuri care te vor ajuta sa-l convingi pe cel mic sa se spele pe dinti.

1. Alegerea periutei de dinti

Alegerea periutei de dinti este foarte importanta. Aceasta trebuie sa fie atractiva pentru cei mici, asadar este indicat sa alegi o periuta de dinti care sa-i placa. Opteaza pentru cele cu persoanje din desenel preferate, cu slipici sau chiar cu tonuri muzicale. Daca cel mic este suficient de mare incat sa-l poti lua cu tine la cumparaturi, puteti alege impreuna periuta de dinti.

2. Alege o pasta de dinti pentru copii

De cele mai multe ori, gustul pastei de dinti este cel care ii face pe cei mici sa renunte la periaj. Asadar, opteaza pentru o pasta de dinti speciala pentru copii, cu arome placute. Este posibil ca la inceput sa incerci mai multe tipuri de pasta, pana cand vei gasi una care sa-i placa, insa efortul merita din plin.

3. Transforma periajul in joaca

Fa-l pe cel mic sa perceapa periajul dintilor ca pe o joaca. Fie ca ii instalezi aplicatii utile despre periajul dintilor pe tableta, fie ca apelezi la mici jocuri in timp ce va spalati impreuna pe dinti, cei mici vor fi incantati si mult mai deschisi sa experimenteze si singuri spalatul pe dinti.

Sursa foto: momjunction.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului