Cresterea copilului

#cand sa ai un copi #parinti copii #varsta copii #copii

3 semne ca nu esti gata sa ai un copil. Si mai bine mai astepti

Prietenii tai au deja un copil sau mai multi, iar intrebarile: "dar tu cand faci?" deja parca ti-au incoltit un sambure de dorinta in suflet. Totusi, inainte de a lua decizia de a deveni parinte, ar trebui sa te intrebi mai intai daca esti macar putin pregatit/a sa faci acest pas. Iar ca ajutor, iata trei semne care iti arata clar ca esti inca departe de momentul in care ar trebui sa ai un copil: 

1. Copiii te enerveaza sau te plictisesc

Mergi in vizita la prietenii tai cu copii si cei mici le solicita non-stop atentia. Te enerveaza acest lucru, pentru ca nu mai apuci sa discuti cu ei "de-ale voastre" si nu intelegi cum nu mai au nimic altceva in cap decat chestiuni legate de cei mici. Daca sunt mai mari si te invita la joaca, te plictisesti repede. Daca nici macar un copil pe care il intalnesti nu te face sa te simti bine in preajma lui, atunci inca nu a venit vremea sa fii parinte. 

2. Tii la parerea celorlati despre tine

Parintii sunt prin definitie tinta sfaturilor si criticilor celor din jur. Fiecare are de spus cate ceva despre felul in care acestia isi cresc copiii. Daca nu esti genul de persoana care accepta si/sau ignora ulterior sfaturile "de bine" sau care este frustrata din aceasta cauza, mai gandeste-te putin. In plus, daca iti pasa cum arati zi de zi, te derajeaza 500 de grame luate intr-un weekend de rasfat culinar si vrei ca toate hainele tale si coafura sa arate impecabil... ei bine, mai intai obisnuieste-te cu ideea ca acest lucru se va schimba. 

3. Vrei sa ai timpul tau (si nu numai) si nu faci compromisuri

A fi parinte inseamna un lung sir de compromisuri. Nu vei mai putea tine la vedere colectia de soldatei de plumb cu care s-ar putea rani cel mic, nu vei mai avea ocazia sa porti un timp esarfele diafane de matase si tocurile de 12 cm, nu vei mai putea manca in liniste la TV citind o carte cativa ani. Baile lungi, weekendurile de filme...? Istorie si ele. Pentru un timp, e drept. 

Te regasesti in una sau mai mule situatii? Incearca atunci sa iti revizuiesti viata si sa incerci sa iei decizia de a fi parinte atunci cand esti impacat/a cu tine. 

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului