Cresterea copilului

#parinti #copii #tati #ingrijire copii #obiceiuri sanatoase #obiceiuri tati

3 obiceiuri sanatoase ale tatilor care stau acasa cu copiii

Parintii care stau acasa sa-si ingrijeasca micutii sunt adesea priviti cu invidie de catre cunoscutii lor care se duc la serviciu in fiecare zi. Din exterior, a sta acasa cu copilul pare mai de graba lipsa de activitate, decat ceva extrem de solicitant.

Insa ingrijirea copilului nu se limiteaza doar la joaca si la reprize dese de somn in timpul zilei, ci implica foarte multe responsabilitati si ar trebui tratata cu seriozitatea cu care ti-ai asuma oricare alta indatorire.

Iata cateva dintre obiceiurile sanatoase ale tatilor care au ales sa stea acasa pentru a-si ingirji copiii:

1. Insusirea rolului de tata casnic

Chiar daca atunci cand esti intrebat in legatura cu ceea ce faci ai tendinta sa evoci fostul loc de munca sau sa vorbesti despre planurile tale profesionale, asuma-ti rolul de tata casnic si poarta-ti titlul cu mandrie. Nu este nicio rusine sa iti ingrijesti propriile progenituri, iar ceilalti parinti din anturajul tau stiu cat de dificila este aceasta activitate si nu te vor judeca, ci din contra, te vor invidia pentru rabdarea de care dai dovada.

2. Apararea pozitiei de tata care isi creste copiii

Munca ta este extrem de valoroasa si in ciuda faptului ca rolul pe care il ai este de cele mai multe ori atribuit mamelor, eforturile tale cantaresc la fel de mult. Implica-te in cresterea copilului tau asa cum ar face-o o mama si insuseste-ti toate acele instincte si interese pe care cei din jur le asociaza maternitatii. Paternitatea nu este cu nimic mai prejos!

3. Exprimarea respectului fata de mama copiilor tai

Atunci cand cei din jurul vostru iau in deradere inversarea rolurilor si pozitia actuala a femeii in societate, poreclindu-te "Casnicul" si pe ea "Dependenta de serviciu", intrerupe-le observatiile rautacioase care fac referire la sotia ta care are un loc de munca. Explica-le ca nu incerci si stii ca nu ai reusi sa o inlocuiesti ca mama si ca sustinerea ei este foarte importanta pentru tine, in calitatea ta de tata casnic. Apar-o in fara oricarui rauvoitor care incearca sa-i induca false complexe si arata-i ca nu are niciun motiv sa se simta mai putin implicata decat tine in cresterea copilului.

Sursa foto: parentingwithouttears.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului