Cresterea copilului

# morcovi vedere #ingrijirea copiilor #cresterea copilului

3 mituri despre ingrijirea copiilor. Care este adevarul

A fi parinte este cea mai dificila, complexa si satisfacatoare meserie din lume. Inseamna sa invet mereu, dar si sa te confrunti cu o avalansa de informatii care uneori sunt contradictorii. Iata 3 intrebari des intalnite de parinti si adevarul despre acestea: 

1. Lapte cald pentru somn linistit - ADEVARAT

Lactatele au un conținut mare de proteine, implicit de triptofan, un aminoacid precursor al serotoninei și a altor substanțe care induc relaxarea și somnul. Este de altfel recomandat si adultilor, inclusiv femeilor insarcinate, atunci cand au probleme cu somnul. 

2. Morocovii ajuta la vedere - ADEVARAT

Morcovii conțin beta caroten, un antioxidant  pe care ficatul îl transformă în vitamina A. În retină, vitamina A devine rodopsina, pigment care face posibilă vederea nocturnă. Beta carotenul protejează totodată împotriva degenerării maculare sau cataractei senile. 

3. Dulciurile cauzeaza hiperactivitate - ADEVARAT

Recomandările unui studiu din 2007 al Foods Standars Agency din Mare Britanie au fost de reducere a alimentelor care conțin coloranți sintetici din dieta celor mici, deoarece pot provoca o stare de neliniște psihomotorie, impulsivitate și incapacitate de concentrare. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului