Cresterea copilului

#copii #familie #avantaje #bunici

3 beneficii majore pentru copiii care au bunici

Un studiu efectuat in America la BYU School of Life in 2011 arata ca bunicii au un efect benefic asupra personalitatii si inteligentei nepotilor. Copiii care cresc in compania bunicilor sunt mai buni si, in unele cazuri, chiar mai destepti. Pe langa cladirea caracterului copiilor, bunicii se ocupa si de cheltuielile familiei.

Iata in continuare 3 beneficii directe ale copiilor care au bunici :


1 Nepotii invata de la bunici sa relationeze


Studiul a analizat legatura dintre implicarea bunicilor si efectele pozitive asupra nepotilor. Pentru aceasta cercetare, au fost intervievati peste 400 de copii cu varste intre 10 si 14 ani. Dupa un an de zile, cercetatori au descoperit ca minorii devenisera persoane mai bune cu oamenii din exteriorul familiei si cercului de prieteni.

Potrivit cercetatorilor, cele mai mari influente asupra copiilor le au experienta si timpul investit de catre bunici in ingrijirea celor mici. "Cand bunicii au o relatie buna cu nepotii lor, primii ii invata pe copii diverse lucruri si ii ajuta in anumite lucruri care uneori ies la iveala chiar si un an mai tarziu" afirma Jeremy Yorgason, autor al studiului. "Bunicii sunt modele de comportamente sociale, iar nepotii invata din acest lucru", mai spune Yorgason.

Efectul bunicilor asupra copiilor este atat de benefic incat Yorgason ii sfatuieste pe parintii care nu mai au mama si tata sa gaseasca o persoana potrivita pentru a juca rolul de bunic pentru copiii lor.


2 Bunicii isi ajuta financiar nepotii


Multi bunici se implica financiar in cresterea nepotilor, chiar si atunci cand nu locuiesc in aceeasi casa. In special in cazurile in care parintele isi creste singur copilul, bunicii isi cheltuiesc banii pentru a acoperi nevoile celui mic.

In acest mod, bunicii intervin cand este o criza financiara in familie, ajutandu-si proprii copii si nepotii sa depaseasca o perioada dificila. In plus, rolul financiar al bunicilor in viata nepotilor are un efect pozitiv in ceea ce priveste scoala.


3 Bunicii sunt dadace neplatite

 

Un studiu din Marea Britanie din 2010 a aratat o tendinta a familiilor de a calatori in grupuri mari, impreuna cu bunicii si copiii. O treime dintre bunici obisnuiesc sa-si petreaca vacanta cu nepotii cu unicul scop de a avea grija de acestia. 98% dintre bunicii de astazi ofera gratuit servicii de ingrijire a copiilor.

9 din 10 bunici (91%) acopera cheltuielile din buzunarul propriu in orele in care stau cu cei mici. De exemplu, daca merg impreuna cu nepotii sa viziteze o gradina zoologica, bunicii sunt cei care platesc pentru biletele de intrare, transport etc.

Chiar si cand sunt acasa, 50% dintre bunici au grija de nepotii lor in timpul perioadelor de vacanta. Conform aceluiasi studiu, parintii din Marea Britanie fac mari economii cand nu sunt nevoiti sa angajeze un babysitter . Astfel, parintii care isi lasa copiii in grija bunicilor acestora economisesc in jur de 800 milioane de lire sterline (in total) intr-o singura vara, numai cu ajutorul venit din partea parintilor.

Sursa foto : families.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului