Cresterea copilului

#parinti #copii #povesti #jocuri #creativitate #cuburi #supereroi copii

3 activitati cu ajutorul carora incurajezi creativitatea copilului tau

Educarea unui copil inseamna mult mai mult decat lucrurile invatate la scoala si temele de acasa. Pentru parinti reprezinta o adevarata provocare, iar activitatile extrascolare si reacreative de acasa sunt extrem de importante. Iti sugeram trei activitati interesante, destinate copiilor de peste 4 ani, care le vor stimula creativitatea, imaginatia si spiritul practic!

Aspira la meseria de arhitect

Ajuta-l pe copil sa isi descopere talentul pentru designul arhitectural si viziteaza magazinele cu jucarii. Alege cuburi si seturi de construit cat mai colorate si atractive, astfel incat cel mic sa le foloseasca cu drag.

Dupa ce vii acasa de la cumparaturi, amplaseaza cuburile intr-o zona libera a casei si ajuta-l pe cel mic sa construiasca castele, case si alte "stabilimente". Pentru creatiile sale, il poti stimula pe cel mic sa foloseasca si alte obiecte din casa: role de hartie igienica, sfori si cutii de carton.

Inventeaza un supererou

Orice copil isi doreste sa aiba superputeri, asa ca stimuleaza-l pe cel mic sa creeze propriul supererou! Astfel, il poti ajuta pe cel mic sa se transforme in personaje inventate si imaginate chiar de el.

Intra in jocul lui si intreaba-l care sunt superputerile pe care ar vrea sa le aiba si ce nume si-ar alege daca ar fi un supererou. Apoi, puteti crea impreuna costumul potrivit pentru supereroul imaginat de copilul tau. De asemenea, nu uita sa alegi si un logo!

Organizeaza un club de lectura in familie

Saptamanal, stabileste o zi in care sa organizezi o sesiune de lectura. Pentru aceasta seara, alege carti potrivite varstei copilului, care sa ii stimuleze limbajul si imaginatia. Pornind de la lectura, stimuleaza-l pe copil sa creeze si alte personaje, povesti si decoruri.

De asemenea, pentru a stimula si mai mult creativitatea copilului, poti incorpora in activitatile de zi cu zi personaje, evenimente sau teme din cartile citite. De exemplu, daca cititi "Jack si vrejul de fasole", ii poti capta atentia celui mic si la bucatarie prin prepararea de mancaruri pe baza de fasole.




Sursa foto: serabeena.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare