Cresterea copilului

#copii #preconceptie #relatii de familie # intemeiere familie

10 semne ca esti pregatita sa cladesti o familie

Intemeierea unei familii este cea mai importanta decizie din viata ta. Vrei sa stii cand este momentul propice pentru a-ti intemeia propria familie? Iata cateva indicii care iti vor demonstra ca esti pregatita sa faci pasul cel mare.


1. Ai intalnit persoana potrivita


In momentul in care simti ca barbatul pe care il iubesti poate deveni partenerul tau pe viata, tatal copiilor tai, inseamna ca esti pregatita sa cladesti o familie alaturi de el.


2. Te gandesti mereu cum ar fi sa ai un copil


Cand mergi in vizita la prieteni, vrei sa te joci intruna cu copiii lor, cand mergi in parc iti place sa vezi parinti care isi plimba bebelusii in carut si iti imaginezi cum ar fi sa faci si tu acest lucru? Atunci este clar ca vrei si tu sa ai un copil.


3. Stai bine cu banii


Banii sunt deseori motivul pentru care cuplurile amana sa se casatoreasca si sa cladeasca o familie. Daca in cuplul tau exista stabilitate financiara, inseamna ca esti pregatita sa ai propria familie.


4. Ai o locuinta sigura


Unui copil trebuie sa-i asiguri tot confortul de care are nevoie. Daca tu si iubitul tau aveti o locuinta stabila, nu va ramane altceva de facut decat sa concepeti un copil care sa va faca zilele frumoase.


5. Esti dispusa sa pui cariera pe locul 2


Daca esti dispusa sa-ti iei un concediu prelungit si sa pui cariera pe locul 2, inseamna ca prioritatea ta este sa intemeiezi o familie impreuna cu cel pe care il iubesti.


6. Te interesezi despre ce inseamna o familie


Atunci cand vrei sa-ti cladesti propria familie, te interesezi la toti cunoscutii casatoriti despre acest lucru: ii intrebi daca le merge bine, daca sunt fericiti si daca au tot ce le trebuie.


7. Te gandesti deja la nume de copii


Seara, cand te pui in pat, te gandesti la ce nume ai vrea sa le pui copiilor tai? Ti-ai facut deja o lista cu posibile nume? Inseamna ca esti pregatita sa ai o familie.


8. Esti responsabila si ordonata


Esti pregatita sa cladesti o familie daca esti responsabila si ordonata, te preocupa bunul mers al lucrurilor in cuplu si pui pe primul plan relatia cu partenerul tau.


9. Ai renuntat la anticonceptionale


In momentul in care renunti la anticonceptionale este semn ca esti pregatita din toate punctele de vedere sa devii mama.


10. Ai un stil de viata echilibrat


Ai renuntat la fumat si ai un stil de viata echilibrat? Ce alt indiciu ti-ar mai trebui pentru a-ti da seama ca esti pregatita sa ai o familie?

Sursa foto: advice.uk.match.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului