Cresterea copilului

#nou-nascut #nou-nascuti #ingrijire nou nascut

10 lucruri necesare pentru orice nou-nascut

Te pregatesti sa nasti sau abia ai adus pe lume un bebelus? Este important sa fii aprovizionata cu tot ce are nevoie micutul tau in primele saptamani de viata, pentru a te asigura ca este in siguranta si ca sanatatea lui este protejata. Iata zece lucruri esentiale pentru un nou nascut, care nu trebuie sa iti lipseasca din casa!

1. Suzeta

Suzeta este unul dintre accesoriile care te vor salva din multe situatii inconfortabile cu cel mic. Este singura care reuseste sa calmeze de multe ori un nou-nascut care nu se mai opreste din plans sau cu care reuseste sa adoarma.

2. Sterilizator de biberoane/suzete

Sterilizatorul de biberoane este un dispozitiv esential pentru ingrijirea micutului, mai ales daca il hranesti exclusiv cu lapte praf.

Fie ca sunt din plastic sau ca sunt facute din sticla, biberoanele sunt purtatoare de germeni si microbi si trebuie intotdeauna sterilizate inainte de folosire.

3. Paturica

Paturica pentru bebe sau de infasat este un alt lucru esential de care nou-nascutul nu doar ca are nevoie, dar se si ataseaza si devine obiectul lui de confort.

Paturica este multifunctionala nu doar sa transporti copilul in ea si sa il infasezi, dar si atunci cand vrei sa il asezi pe diverse suprafete unde nu esti sigura ca e curat sau sa il invelesi cand doarme.

4. Manusi/botosei

Manusile si botoseii sunt doua dintre lucruruile pe care nou-nascutul trebuie sa le poarte din prima zi de nastere. Sunt eficiente pentru a proteja micutul de ranile si zgarieturile pe care si le poate face singur cu unghiile de la manute sau picioare.

5. Port-bebe/sling

Cel mai simplu si confortabil mod de a transporta nou-nascutul este intr-un port-bebe sau sling.

Nu doar ca este mai usor pentru tine sa ai mainile libere cand il tii in brate, dar si pentru el este confortabil, deoarece se simte in siguranta la pieptul tau, iar in sling, imita pozitia pe care o avea in uter si in care se simte cel mai bine.

6. Cosulet

Cosuletul pentru bebe este esential pentru transportul copilului atunci nu vrei sa il porti in sling sau port-bebe. Acesta se poate atasa de multe ori scaunului de masina, ceea ce il face sa fie si mai practic.

7. Termometru

Termometrul este un dispozitiv medical esential de tinut in preajma ta cand ai un nou nascut.

O febra foarte mare ii poate pune serios in pericol sanatatea, chiar viata, cand este mai mic de trei luni. De aceea, trebuie sa fii prompta si sa ii iei temperatura rapid cand simti ca "arde", pentru a sti ce masuri sa iei.

8. Cadita

Nu face niciodata baita nou-nascutului in cada pentru adulti. Cadita de baie este esentiala atunci cand ai un nou-nascut. Riscurile imbaierii copilului in cada normala sunt foarte mari pentru siguranta copilului. Nici macar tu nu te simti prea confortabil cand il speli intr-o astfel de cada.

9. Jucarii zornaitoare

Nou-nascutul nu are dezvoltate suficiente abilitati motorii pentru a se distra cu jucarii mari si pretentioase, insa intotdeauna va reactiona la cele zgomotoase, in special la zornaitoarele concepute special pentru aceasta varsta.

10. Scaun de masina

Nici sa nu te gandesti sa mergi vreodata cu nou-nascutul in masina fara a folosi scaunul de masina pentru copii. Scaunul ii asigura protectia necesara in timpul mersului, pentru a fi in siguranta in cazul unui accident minor si a diminua impactul in cazul unei coliziuni puternice.

Foto: Gehealthcare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare