Cresterea copilului

#semnificatie 1 decembrie #1 decembrie #copii #parinti #ziua nationala a romaniei

1 Decembrie: Lucruri pe care orice copil trebuie sa le stie despre Ziua Nationala a Romaniei!

Forfota si pregatirile din jurul zilei de 1 Decembrie culmineaza intotdeauna cu traditionala parada militara, un motiv de sarbatoare si distractie in special pentru cei mici. Anul acesta, pregateste-ti copilul cum se cuvine pentru Ziua Nationala a Romaniei, ajutandu-l sa inteleaga motivul pentru care parada are loc, dar si semnificatia acestei zile istorice! Iata cateva lucruri simple pe care orice copil trebuie sa le stie despre aceasta zi speciala pentru tara noastra!

Vorbeste-i pe scurt despre Marea Unire de la 1918

Data de 1 Decembrie are o incarcatura istorica aparte pentru tara noastra, iar copilul tau merita sa stie de ce aceasta data a fost aleasa pentru a marca Ziua Nationala. Nu trebuie sa intri in foarte multe amanunte si date istorice, intrucat nu le va retine sau intelege. Insa ii poti spune ca, acum 96 de ani, mai exact pe 1 Decembrie 1918, a avut loc Marea Unire, in care mai multe regiuni s-au unit sub numele de Romania.

Arata-i unde este situata Romania pe harta

Acum, ca micutul tau a inteles cum a luat nastere Romania, este important sa il ajuti sa inteleaga si mai bine cum "arata" ea si cum se delimiteaza de restul tarilor, cu ajutorul unui glob pamantesc sau un atlas. Arata-i pe harta unde este situata tara noastra, cum arata si care sunt granitele ei, pentru a-l ajuta sa inteleaga mai bine conceptul de tara, ideea de Romania, dar si ce anume sarbatorim de 1 Decembrie.

Explica-i semnificatia steagului Romaniei

Toate orasele tarii sunt imbracate in straie de sarbatoare in apropierea zilei de 1 Decembrie, iar cel mai important simbol care iese in evidenta este steagul. Este posibil ca micutul sa te intrebe singur ce este un steag sau de ce al nostru are acele culori. Fii pregatita sa ii raspunzi la intrebari. Explica-i ca fiecare tara in parte are un steag propriu, in diferite culori, care reprezinta un simbol si prin care se diferentiaza de alte regiuni. Al nostru este un tricolor format din albastru, galben si rosu. Explica-i ca albastrul inseamna libertate, galben este simbol pentru dreptate si rosu semnifica fratie. Toate culorile sunt, de fapt, simboluri care caracterizeaza valorile sub care tara noastra a luat nastere.

Acum, ca micutul tau a inteles cateva informatii minime despre semnificatia zilei de 1 Decembrie si steagul Romaniei, este pregatit sa mearga la parada si sa sarbatoreasca in stil patriotic Ziua Nationala a Romaniei.

Sursa foto: romaniadacia.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului