Cozonac de Paste

#retete #cozonaci #cozonac #retete de paste #deserturi #treccia russa

Treccia russa

Treccia russa este un cozonac pufos si foarte aromat. Este usor de preparat si este ideal pentru masa de Paste.

Ingrediente pentru treccia russa


500 grame faina
20 grame drojdie
250 ml lapte
100 grame zahar
150 grame unt
2 oua
esenta de vanilie
zahar vanilat.

Cum se prepara treccia russa

Intr-un bol amesteca faina cu laptele si drojdia dizolvata cu o lingurita de miere. Lasi maiaua la dospit timp de o ora, pana isi dubleaza volumul.

Adauga apoi zaharul, ouale, 100 grame de unt, putina faina si esenta de vanilie. Amesteca pana obtii un aluat moale si elastic. Lasa la dospit timp de 2 ore.

Intinde aluatul si unge cu restul de unt. Presara putin zahar. Ruleaza aluatul si apoi taie pe jumatate. Impleteste cele doua fasii de aluat.

Aseaza cozonacul in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Unge cu galbenus si da la cuptor pentru 40 de minute.

Cum se serveste treccia russa

Treccia russa se serveste ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului