Treccia russa este un cozonac pufos si foarte aromat. Este usor de preparat si este ideal pentru masa de Paste.
Ingrediente pentru treccia russa
500 grame faina
20 grame drojdie
250 ml lapte
100 grame zahar
150 grame unt
2 oua
esenta de vanilie
zahar vanilat.
Cum se prepara treccia russa
Intr-un bol amesteca faina cu laptele si drojdia dizolvata cu o lingurita de miere. Lasi maiaua la dospit timp de o ora, pana isi dubleaza volumul.
Adauga apoi zaharul, ouale, 100 grame de unt, putina faina si esenta de vanilie. Amesteca pana obtii un aluat moale si elastic. Lasa la dospit timp de 2 ore.
Intinde aluatul si unge cu restul de unt. Presara putin zahar. Ruleaza aluatul si apoi taie pe jumatate. Impleteste cele doua fasii de aluat.
Aseaza cozonacul in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Unge cu galbenus si da la cuptor pentru 40 de minute.
Cum se serveste treccia russa
Treccia russa se serveste ca atare.
#retete #cozonaci #cozonac #retete de paste #deserturi #treccia russa
Treccia russa
Treccia russa Treccia russa este un cozonac pufos si foarte aromat. Este usor de preparat si este ideal pentru masa de Paste.- 2012-04-11 2012-04-11
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa