Ingrediente:
- 600 g branza de vaci dulce
- 4 oua
- Indulcitor stevia, dupa gust (optional)
- 1 lingurita de scortisoara
- coaja rasa de la o jumatate de lamaie
- coaja rasa de la o jumatate de portocala
- 1 varf de cutit de sare
- 40 g stafide inmuiate in rom su cognac
- 100g fulgi de ovaz
- 6 curmale deshidratate (atentie, cele confiate contin zahar, de aceea trebuie sa alegi intotdeauna curmale deshidratate)
- O lingura ulei de cocos (sau ghee, dupa preferinte)
Intr-un blender adauga uleiul de cocos si curmalele si paseaza pana obtii o pasta omogena.
Adauga apoi pasta obtinuta intr-un castron, impreuna cu fulgii de ovaz si amesteca bine pana la omogenizare.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adauga amestecul obtinut si niveleaza bine. Preseaza usor cu o lingura sau cu fundul unui pahar pentru a obtine un strat compact, asemanator unui biscuite urias.
Sparge ouale si separa albusul de galbenus.
Intr-un vas incapator mizeaza galbenusul, branza, coaja de portocala si de lamaie si stafidele. Daca doresti sa fie dulceag adauga putin indulcitor stevia.
Intr-un alt bol bate albusurile spuma, cu putina sare. Incorporeaza albusurile peste compozitia de mai sus, cu ajutorul unei linguri, astfel incat sa obtii o compozitie pufoasa.
Toarna compozita obtinuta peste fulgii de ovaz. Coace pasca timp de 40-50 de minute in cuptorul preincalzit la 180oC.
Sursa foto: womanandhome.com