Daca vrei sa iti surprinzi invitatii anul acesta cu un desert delicios, prepara-le un cozonac savuros, care sa ii uimeasca insa si cu aspectul sau inedit in forma de trandafir.
Ingrediente pentru cozonacul in forma de trandafir:
- 400 g faina
- 2 oua
- 1 galbenus
- 1 zahar vanilat
- 1 esenta de rom
- coaja de portocala
- 1 praf de sare
- 25 g drojdie
- 350 ml lapte
- 250 g zahar
- 100 g stafide
- 125 g unt
- 150 nuca macinata
Cum se prepara cozonacul in forma de trandafir:
Amesteca mai intai faina cu ouale, laptele incalzit si cinci linguri de zahar pana obtii un aluat elastic. Separat amesteca intr-un castron drojdia cu 100 ml de lapte si o lingura de zahar pana cand se topeste bine drojdia, apoi pune aceasta compozitie peste aluat si amesteca din nou cu putina faina pana aluatul devine pufos.
Freaca untul cu 6 linguri de zahar si intinde apoi aluatul si unge-l cu crema de unt. Umple-l cu stafide si nuca macinata si ruleaza-l, apoi taie-l in bucati mai mici.
Asaza bucatile intr-o tava tapetata cu faina si fa o crema caramel din zahar si margarina si toarn-o peste aluat. Unge-l cu galbenus si lasa-l la cuptor aproximativ 40 de minute.
Cum se serveste cozonacul in forma de trandafir:
Se serveste rece, simplu, cu lapte sau presarat cu zahar pudra.
Sursa foto: culinar.ro