Confortul casei

#trucuri curatenie #produse curatenie #curatenie #baie

7 trucuri pentru curatirea usoara si rapida a baii

Baia este unul dintre factorii care oglindesc harnicia si grija unei femei. De aceea, curatenia din aceasta incapere trebuie sa fie impecabila. Si chiar daca pare dificil sa cureti si apoi sa mentii in perfecta stare intreaga baie, exista solutii care iti vin in ajutor.

Obisnuim sa ne umplem debaraua cu articole pentru curatenie, de la fel si fel de lavete, pana la solutii pentru fiecare suprafata: una pentru gresie, una pentru faianta, alta pentru chiuveta si, evident, una speciala pentru vasul de toaleta. Sa nu uitam nici de solutia pentru oglinda. Avem oare nevoie de toate acestea pentru a mentine curatenia in baie? Expertii ne spun raspicat ca nu, nu avem nevoie de toate. Si atunci te vei intreba cum oare mai cureti baia. Iata cateva sfaturi de ajutor in acest sens.

1. Incepe curatarea baii prin spalarea temeinica a suprafetelor cu o laveta inmuiata in apa calda si detergent.

2. Clateste tot cu apa calda, apoi cu o laveta din micrifibra uscata ofera suprafetelor un plus de stralucire. Functioneaza perfect in cazul oglinzilor si a robinetelor din inox, eliminand toate urmele nedorite.

3. In cazul in care pe bateria de la dus sau de la chiuveta au aparut mici pete de rugina, aplica putina pasta de dinti si freaca locul cu o periuta veche de dinti, pe care nu o mai folosesti. Rugina se va curata rapid.

4. O atentie deosebita trebuie acordata toaletei. Foloseste o solutie formata din trei parti bicarbonat de sodiu si o parte apa pe care aplic-o in interiorul vasului de toaleta. Las-o sa actioneze 20 de minute, apoi clateste cu apa din abundenta.

5. Urmele de sapun si de apa dura pot fi curatate cu un detergent acid ori cu otet alb, pe care il ai cu siguranta in bucatarie. Pulverizeaza otet pe zonele afectate si lasa-l sa actioneze 20-30 de minute, apoi clateste cu un jet puternic de apa. Foloseste o pereche de manusi din cauciuc pentru a-ti proteja pielea.

6. Curata de praf toate colturile, ventilatorul si gurile de aerisire si partea superioara a dulapului.

7. Incheie curatenie eliminand orice lucru inutil din baie si colorand spatiul cu un buchet de flori sau un ghiveci cu o planta potrivita pentru o incapere cu multa umezeala si cu lumina putina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului