Supa toscana cu prosciutto seamana cu traditionala noastra ciorba de fasole, insa diferenta este data de folosirea de prosciutto si de condimente diferite.
Ingrediente pentru supa toscana cu prosciutto
2 linguri ulei de masline
60 g prosciutto
1 ceapa mica
1/4 telina
1/2 morcov
1 catel usturoi
1 cana apa
1 conserva fasole alba (1x400 g)
2 linguri patrunjel tocat
sare
piper
Cum se prepara supa toscana de fasole cu prosciutto
Pune uleiul de masline la incins intr-o tigaie incapatoare, apoi adauga cubulete de prosciutto si lasa-le sa se rumeneasca usor. Adauga ceapa tocata marunt, telina maruntita, morcovul dat pe razatoare si usturoul zdrobit. Lasa legumele sa se caleasca usor, circa 2 minute. Adauga apa si fasolea din conserva.
Lasa supa sa fiarba la foc mic, circa 10 minute, apoi adauga sare si piper dupa gust. La final, presara verdeata tocata peste supa.
Cum se serveste supa toscana de fasole cu prosciutto
Serveste supa calda, cu multa verdeata proaspata deasupra.
Sursa foto: myrecipes.com