Aceasta supa, pregatita din legume verzi , este numai buna atunci cand o scoti din frigider si o pui in boluri. Nu necesita fierbere , ci doar un blender cu care sa amesteci ingredientele.
Ingrediente pentru supa rece cu legume verzi
- 1 castravete
- 200 de grame de asparagus
- 2 cani de apa rece
- 150 de grame de spanac
- 4 bucati de praz
- 1 fruct de avocado , bine copt
- o mana de frunze de menta proaspat culese
- 2 linguri de suc de lamaie
- un varf de sare
-
un varf de piper proaspat macinat.
Cum se prepara supa rece de legume verzi
Curata castravetele de coaja si taie-l pe lungime. Una dintre jumatati va fi taiata in 8 iar una in sferturi. Da-l deoparte.
Taie asparagusul in bucati de 4-5 centimetri si baga-l in blender, impreuna cu o jumatate de cana de apa. Toaca-l cu blenderul pana rezulta o pasta moale. Adauga in vasul blenderului spanacul, prazul, bucatile de castravete taiat in 8 si inca o jumatate de cana de apa. Amesteca-le pana devin o crema moale.
Introdu apoi si avocado, frunzele de menta si sucul de lamaie. Amesteca-le si pe ele pana se inmoaie, adaugand din restul de apa, pana cand supa are consistenta pe care ti-o doresti.
Asezoneaza cu sare si piper, amesteca bine si scoate-o din vasul blenderului.
Cum se serveste supa rece de legume verzi
Se serveste imediat, insa o poti consuma si dupa ce a stat la frigider. Orneaza-o cu bucatile de castravete taiat in patru si, optional, cu macese.
Pofta buna!
Sursa foto : livinginthekitchenwithpuppies.blogspot.com