Supa de linte cu carnati este o supa delicioasa si potrivita pentru serile racoroase de iarna. Combinatia de linte si carnati este inedita. Se serveste cu parmezan ras.
Ingrediente pentru supa de linte cu carnati
- 450 grame linte
- 50 ml ulei de masline
- 3 cepe mari, tocate
- 2 bucati de praz, taiat
- 2 catei de usturoi, pisat
- 8 tije de telina
- 6 morcovi
- 3 litri supa de pui
- 50 grame pasta de tomate
- 500 grame carnati taiati in felii
- 20 ml vin rosu
- parmezan ras
- chimen
- cimbru
- sare
- piper.
Cum se prepara supa de linte cu carnati
Intr-un bol acopera lintea cu apa fierbinte. Lasa sa se inmoaie timp de 15 minute. Scurge apoi lintea.
Intr-o oala incinge uleiul. Adauga ceapa, prazul, usturoiul, cimbrul, chimenul, sarea si piperul. Amesteca si lasa pe foc timp de 20 de minute. Adauga telina si morcovii si mai caleste timp de 10 minute.
Adauga apoi supa de pui, pasta de tomate si lintea. Lasa pe foc pana da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa supa sa fierba timp de o ora.
Adauga apoi carnatii si vinul rosu. Lasa pe foc pana carnatii se fierb bine.
Cum se serveste supa de linte cu carnati
Supa de linte cu carnati se servest cu putin ulei de masline si parmezan ras.