Supa de iarna cu dovleac este un preparat cremos si cald, potrivit pentru zilele reci. Acest fel de mancare este gata in aproximativ o ora.
Ingrediente pentru supa de iarna cu dovleac
- 225 gr dovleac
- 2 cepe mari, taiate
- 6 catei usturoi
- 3 linguri praf curry
- 1 lingurita sare
- 3/4 lingurita piper negru macinat
- 6 linguri ulei vegetal
- 8 cani supa de legume
-
smantana.
Cum se prepara supa de iarna din dovleac
Spala, curata dovleacul si taie-l in cuburi. Pune intr-un castron dovleacul, ceapa, usturoiul, curry-ul, sarea si piperul. Adauga uleiul si amesteca. Pune compozitia intr-o tava si da-o la cuptor pentru 45 de minute la 220 grade Celsius. Pune apoi compozitia intr-un blender si mixeaza, impreuna cu supa de legume.
Dupa ce ai obtinut un piure , pune-l intr-o cratita si incalzeste.
Cum se serveste supa de iarna din dovleac
Se serveste calda, cu putina smantana.
Sursa foto: wellsphere.com