Supa de fasole de post este o reteta deosebita de supa pe care o poti pregati in timpul postului. Si cum soia poate fi inlocuita cu carne in perioadele cand nu se mananca mancare de post , aceasta supa poate fi o alternativa usor de preparat si pentru meniurile din tot timpul anului.
Ingrediente pentru supa de fasole de post:
-
500 grame de boabe de fasole asortate
-
1 ceapa mare, tocata
-
450 de grame de rosii taiate
-
1 lingurita de pudra de chilli
-
Sucul de la o lamaie
-
1-2 catei de usturoi, maruntiti
-
Condimente
-
Optional: o punga cu bucati de soia.
Cum se prepara supa de fasole:
-
In noaptea dinainte de a o gati alege fasolea de boabele stricate si spal-o. Acoper-o apoi cu 2 litri de apa si las-o la muiat peste noapte. A doua zi scurge apa din cratita.
-
Pune boabele de fasole intr-o oala mare. Acopera-le cu doi litri de apa si adauga soia si ceapa tocata. Las-o la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi da focul mai mic si lasa sa fiarba cu capac pentru aproximativ 2 ore si jumatate. Daca in timpul fierberii iese spuma deasupra, curat-o.
-
Adauga rosiile, usturoiul, pudra de chilli, soia si sucul de lamaie si lasa-le sa fiarba pentru alte 45-60 de minute.
Cum se serveste supa de fasole:
-
Se serveste calda.
- Daca o gatesti in perioadele in care se mananca poti inlocui soia cu bucati de jambon.
Pofta buna!