Ingrediente supa de curcan si dovleac copt
- 400 g dovleac placintar, taiat cubulete;
- 1/2 lingurita scortisoara;
- 450 g carne de curcan, slaba;
- 6 linguri ulei de masline;
- 1 lingura sirop de artar;
- 1/2 ceapa, taiata marunt;
- 1 ardei iute;
- 2 catei de usturoi;
- putin piper;
- 1/2 telina, taiata marunt;
- 1 cutie fasole neagra;
- 1 cutie rosii tocate marunt;
- 800 ml sos de rosii.
Cum se prepara supa de curcan si dovleac copt
Amesteca dovleacul cu 3 linguri de ulei, scortisoara, siropul de artar si putin piper. Da la cuptor timp de 30 de minute la 160 grade Celsius. Dupa ce s-a racit, toarna amestecul in blender si fa-l piure.
Intr-o tava de dimensiuni mari adauga usturoiul, ardeiul iute, telina, ceapa si combina-le cu 2 linguri de ulei de masline. Adauga curcanul si da la cuptor cateva minute. Adauga restul de ingrediente si combina-le bine. Transfera amestecul intr-o oala mare si adauga piureul de dovleac. Acopera cu un capac si lasa la fiert doua ore.
Cum se serveste supa de curcan si dovleac copt
Serveste supa de curcan si dovleac copt cu un topping de smantana sau branza cheddar rasa.
Sursa foto: thisgalcooks.com