supa de ciuperci cu cimbru este un preparat foarte gustos si hranitor. Ai nevoie de ceva mai multe ingrediente, dar rezultatul merita efortul.
Ingrediente pentru supa de ciuperci cu cimbru
- 1/3 cana ulei de masline
- 680 gr ciuperci shiitake
- 680 gr ciuperci cremini
- 3/4 lingurita sare
- 3/4 lingurita piper negru macinat
- 1/2 cana salote taiate marunt
- 3/4 cana vin alb
- 3 cani supa de pui
- 1 1/2 lingurita cimbru taiat
- 2 linguri smantana
- 1 lingura suc de lamaie.
Cum se prepara supa de ciuperci cu cimbru
Incinge cuptorul la 220 grade Celsius. Unge o tava cu ulei si pune ciupercile la copt impreuna cu jumatate de lingurita de sare si piper amestecate. Aseaza tava in cuptor pe raftul de jos si lasa-le sa se coaca 20 de minute. Adauga apoi ceapa si amesteca, apoi lasa totul in cuptor inca 10 minute. scoate din tava o cana si jumatate de ciuperci si pune-le intr-un recipient acoperit, sa se pastreze calde.
Scoate tava si toarna vinul peste ciuperci, amestecand. Toarna apoi supa, adauga 2 linguri de apa si cimbrul. Da iar tava la cuptor, pentru 20 de minute. Scoate-o din nou si pune intr-un blender 3/4 cana de ciuperci impreuna cu 1/4 cana de supa. Fa un piure, adauga smantana, sucul de lamaie, sarea si piperul. Amesteca totul si serveste impreuna cu ciupercile puse deoparte.
Cum se serveste supa de ciuperci cu cimbru
Se serveste calda.