Vrei sa iti intampini familia cu un pranz savuros, aromat, cremos si in acelasi tip rafinat? Iti recomandam o reteta de supa de ceapa frantuzeasca delicioasa.
Ingrediente pentru supa de ceapa frantuzeasca:
- 2 lingurite de ulei de masline
- 4 cesti de ceapa dulce taiata felii subtiri
- 4 cani de ceapa rosie taiata felii subtiri pe verticala
- 1/2 lingurita de zahar
- 1/2 lingurita piper negru proaspat
- 1/4 lingurita de sare
- 1/4 ceasca vin alb sec
- 8 cesti supa de carne de vita
- 1/4 lingurita de cimbru proaspat tocat
- 8 felii de paine franceza
- 8 felii de branza elvetiana
Cum se prepara supa de ceapa frantuzeasca:
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si prajeste la foc mediu ceapa, aproximativ 5 minute pana cand se inmoaie. Adauga peste ea zaharul, piperul si 1/4 lingurita de sare. Redu focul si lasa compozitia sa se soteze aproximativ 20 de minute, amestecand incontinuu. Da focul din nou mai tare, pentru circa 5 minute, apoi stinge ceapa cu vinul si las-o sa fiarba 1 minut. Adauga si supa de vita, si cimbrul si las-o sa fiarba inca 2 ore.
Taie painea in bucatele mici si pune-o intr-o tava, apoi da-le la cuptor pentru 5 minute sa se rumeneasca.
Cum se serveste supa de ceapa frantuzeasca:
Supa de ceapa frantuzeasca se serveste calda, cu crutoane si branza presarata deasupra.
Sursa foto: myrecipes.com