Ciorbe & Supe

#supa # retete supa #supa de ceapa

Supa de ceapa frantuzeasca delicioasa

Vrei sa iti intampini familia cu un pranz savuros, aromat, cremos si in acelasi tip rafinat? Iti recomandam o reteta de supa de ceapa frantuzeasca delicioasa.


Ingrediente pentru supa de ceapa frantuzeasca:

  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 4 cesti de ceapa dulce taiata felii subtiri
  • 4 cani de ceapa rosie taiata felii subtiri pe verticala
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1/4 ceasca vin alb sec
  • 8 cesti supa de carne de vita
  • 1/4 lingurita de cimbru proaspat tocat
  • 8 felii de paine franceza
  • 8 felii de branza elvetiana


Cum se prepara supa de ceapa frantuzeasca:

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si prajeste la foc mediu ceapa, aproximativ 5 minute pana cand se inmoaie. Adauga peste ea zaharul, piperul si 1/4 lingurita de sare. Redu focul si lasa compozitia sa se soteze aproximativ 20 de minute, amestecand incontinuu. Da focul din nou mai tare, pentru circa 5 minute, apoi stinge ceapa cu vinul si las-o sa fiarba 1 minut. Adauga si supa de vita, si cimbrul si las-o sa fiarba inca 2 ore.

Taie painea in bucatele mici si pune-o intr-o tava, apoi da-le la cuptor pentru 5 minute sa se rumeneasca.


Cum se serveste supa de ceapa frantuzeasca:

Supa de ceapa frantuzeasca se serveste calda, cu crutoane si branza presarata deasupra.

Sursa foto: myrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului