Ciorbe & Supe

#broccoli cu branza #retete broccoli #supa cu branza #supa de broccoli # retete supa #broccoli

Supa de broccoli cu branza, un deliciu in zilele friguroase de iarna

Nu-i nimic mai placut in zilele friguroase decat sa ajungi acasa si sa te incalzesti cu o supa delicioasa. Si cum iarna este deja in toi ti-am pregatit o reteta de supa cremoasa de broccoli cu branza, pe care o vei adora.

Ingrediente pentru supa de broccoli cu branza

  • 8 linguri unt
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 kg broccoli taiat buchetele mici
  • 450 ml supa de pui
  • 450 grame branza grasa (mozzarella, parmezan sau cascaval)
  • 2 cani lapte
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 10 linguri amidon de porumb
  • 1 cana de apa
  • sare
  • piper

Cum se prepara supa de broccoli cu branza

Intr-o oala pentru supa adauga untul si lasa-l sa se topeasca la foc mic. Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le impreuna pana cand ceapa se inmoaie si devine sticolasa. Adauga apoi buchetelele de broccoli i acopera totul cu supa de pui. Fierbe totul pana cand broccoli de inmoaie (aproximativ 10 minute).

Da focul la minim si adauga branzeturile tocate marunt. Amesteca bine pana cand acestea se topesc, apoi adauga laptele.

Intr-o craticioara adauga amidonul de porumb si dizolva-l in apa. Adauga apoi compozitia in supa, si amesteca continuu pana cand supa se ingroasa. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Cum se serveste supa de broccoli cu branza

Serveste supa calda, cu crutoane de paine. Poti decora farfuria cu o lingura de smantana proaspata.

Sursa foto:  bettycrocker.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare