Pentru un preparat racoritor si usor de realizat, incearca supa de ardei rosii cu busuioc. O poti prepara in doar jumatate de ceas.
Ingredinte pentru supa de ardei rosii cu busuioc
- 1 ceapa mica, taiata
- 3 catei mici de usturoi, zbrobiti
- rosii zdrobite (aproximativ cat o cana)
- ardei grasi marinati, taiati (aproximativ cat o cana)
- 2 cani de supa de pui
- busuioc proaspat (cam jumatate de cana)
- o lingura de otet balsamic
- 2 lingurite de zahar
- un sfert de cana de smantana
- un sfert de cana de iaurt
- un sfert de cana de busuioc proaspat, pentru sos
- jumatate de lingurita de sare
-
jumatate de lingurita de piper.
Cum se prepara supa de ardei rosii cu busuioc
Ceapa si usturoiul se pun intr-o tigaie cu ulei de masline, lasandu-se la foc 5-6 minute, pana se fac sote . Se adauga bucatile de rosii, ardeiul si supa de pui, lasandu-se la foc inca un sfert de ceas.
Se adauga apoi busuiocul, otetul balsamic, zaharul. Amestecul se proceseaza cu mixerul.
Se realizeaza sosul de busuioc din smantana, iaurt si bucatile proaspete de busuioc, peste care se presara sare si piper.
Cum se serveste supa de ardei rosii cu busuioc
Supa se toarna intr-o farfurie adanca. Sosul se pune peste supa inainte de servire.