Supa crema de telina este un adevarat rasfat in zilele reci de iarna. Se prepara rapid, este gustoasa, sanatoasa si, in acelasi timp, satioasa.
Ingrediente pentru supa crema de telina
- ½ cana nuci, tocate marunt
- 1 lingura unt, topit
- 1 lingura zahar brun
- ½ lingurita piper cayenne
- sare kosher
- piper negru macinat
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, tocata marunt
- 8 cani supa de legume
- 1,5 kg, taiata cubulete
- 1 mar, curatat si taiat cubulete
- ¾ cana smantana
Cum se prepara supa crema de telina
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Amesteca nucile cu untul, zaharul, piperul cayenne si un praf de sare si adauga compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace totul pana prinde o culoare aurie. Cand sunt gata scoate tava din cuptor si lasa nucile sa se raceasca.
Intre timp intr-o oala incapatoare adauga uleiul si caleste ceapa impreuna cu sarea si piperul macinat. Cand ceapa s-a inmuiat adauga supa, telina si merele si fierbe totul pana cand telina se inmoaie. Lasa supa sa se raceasca putin apoi cu ajutorul blenderului mixeaz-o foarte bine pana obtii o crema fina. Asezoneaza supa cu sare si piper si adauga smantana, amestecand bine.
Cum se serveste supa crema de telina
Serveste supa de telina calda, garnisita cu nucilele caramelizate.
Sursa foto: dishmaps.com