Ingrediente pentru supa-crema de spanac si crutoane cu rozmarin
- doua cesti de crutoane
- doua linguri de ulei de masline extravirgin
- 2 catei de usturoi, tocat
- doua linguri de rozmarin, tocat marunt
- o lingura unt la temperatura camerei
- o ceapa medie, tocata
- 1/4 lingurita de sare
- piper negru, dupa gust
- doua cani de cartofi rosii, taiati cubulete
- 4 cesti de apa
- 1 kg de spanac
Cum se prepara supa-crema de spanac si crutoane cu rozmarin
Amesteca crutoanele, uleiul, un catel de usturoi si o lingura de rozmarin intr-un vas de dimensiuni medii pana ce se intrepatrund bine. Coace apoi crutoanele pana ce devin crocante si aurii.
Topeste untul intr-o tigaie mare, apoi adauga ceapa, celalalt catel de usturoi, rozmarinul, sarea si piperul, in timp ce continui sa amesteci. Dupa 5 minute, adauga si cartofii, iar dupa 3 minute adauga apa. Continua, la foc mediu, pana da in clocot. La final adauga spanacul si mentine supa pe foc inca 10 minute. Dupa ce s-a racit putin, amesteca cu grija cu un mixer.
Cum se serveste supa-crema de spanac si crutoane cu rozmarin
Supa-crema de spanac si crutoane, servita in zilele friguroase, te ajuta sa te incalzesti si, in plus, asigura organismului vitaminele si mineralele de care acesta are nevoie pentru a lupta impotriva bolilor de sezon. De asemenea, servita inaintea felului principal, supa te ajuta sa mananci mai putin, deci sa-ti mentii silueta.