Ciorbe & Supe

#spanac #supa crema #crutoane #supa-crema de spanac

Supa-crema de spanac si crutoane cu rozmarin

O reteta indrazneata, supa-crema de spanac si crutoane cu rozmarin este un fel de mancare putin mai altfel pentru postul Craciunului. Se prepara usor si este foarte gustoasa!

Ingrediente pentru supa-crema de spanac si crutoane cu rozmarin

  • doua cesti de crutoane
  • doua linguri de ulei de masline extravirgin
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • doua linguri de rozmarin, tocat marunt
  • o lingura unt la temperatura camerei
  • o ceapa medie, tocata
  • 1/4 lingurita de sare
  • piper negru, dupa gust
  • doua cani de cartofi rosii, taiati cubulete
  • 4 cesti de apa
  • 1 kg de spanac


Cum se prepara supa-crema de spanac si crutoane cu rozmarin

Amesteca crutoanele, uleiul, un catel de usturoi si o lingura de rozmarin intr-un vas de dimensiuni medii pana ce se intrepatrund bine. Coace apoi crutoanele pana ce devin crocante si aurii.

Topeste untul intr-o tigaie mare, apoi adauga ceapa, celalalt catel de usturoi, rozmarinul, sarea si piperul, in timp ce continui sa amesteci. Dupa 5 minute, adauga si cartofii, iar dupa 3 minute adauga apa. Continua, la foc mediu, pana da in clocot. La final adauga spanacul si mentine supa pe foc inca 10 minute. Dupa ce s-a racit putin, amesteca cu grija cu un mixer.

Cum se serveste supa-crema de spanac si crutoane cu rozmarin

Supa-crema de spanac si crutoane, servita in zilele friguroase, te ajuta sa te incalzesti si, in plus, asigura organismului vitaminele si mineralele de care acesta are nevoie pentru a lupta impotriva bolilor de sezon. De asemenea, servita inaintea felului principal, supa te ajuta sa mananci mai putin, deci sa-ti mentii silueta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului