Supa crema de ciuperci salbatice este delicata, aromata si foarte gustoasa. Este ideala in serile racoroase.
Ingrediente pentru supa crema de ciuperci salbatice
- 100 grame ciuperci deshidratate
- 600 ml apa fierbinte
- 300 grame ciuperci proaspete
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa tocata
- 50 grame unt
- 80 grame faina
- 800 ml supa de pui
- 200 grame smantana
- 1 legatura patrunjel tocat
- sare
- piper
Cum se prepara supa crema de ciuperci salbatice
Intr-un bol, inmoaie ciupercile deshidratate in apa fierbinte si lasa-le timp de 30 de minute. Scurge-le apoi bine si pastreaza o cana din lichidul in care au stat. Toaca apoi marunt, impreuna cu ciupercile proaspete.
Intr-o tigaie, incinge untul si caleste ceapa si usturoiul, timp de 5 minute. Adauga ciupercile si lasa pe foc timp de 10 minute.
Adauga apoi faina si amesteca bine. Toarna apoi supa si lichiul pastrat in care s-au inmuiat ciupercile. Lasa pe foc pana cand da in clocot, dupa care dai focul mai mic si mai lasi timp de 20 de minute. Asezoneaza cu sare si piper.
Inainte de a servi adauga smantana si patrunjelul tocat.
Cum se serveste supa crema de ciuperci salbatice
Supa crema de ciuperci salbatice se serveste cu paine prajita cu usturoi.
Sursa foto:simplyrecipes.com