Ciorbe & Supe

# supe pui #supa crema

Supa crema de cartofi si pui rotisat: o reteta simpla si delicioasa

Daca esti in cautarea unei retete rapide, consistente si pline de savoare, aceasta supa cremoasa de cartofi si pui rotisat este solutia perfecta.

Bogata in arome si usor de preparat, aceasta supa combina gustul delicios al puiului rotisat cu textura catifelata a cartofilor, oferindu-ti o masa reconfortanta, ideala pentru zilele racoroase.

Ingrediente necesare

Pentru a pregati aceasta supa delicioasa, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 morcovi, tocati
  • 2 tulpini de telina, tocate
  • 3 catei de usturoi, maruntiti
  • 2 linguri de faina
  • 4 cani de supa de pui
  • 4 cartofi mari, curatati si taiati cuburi
  • 2 cani de pui rotisat, maruntit
  • 1 cana de lapte sau smantana pentru gatit
  • Sare si piper, dupa gust
  • Patrunjel proaspat tocat, pentru decor

Mod de preparare

1. Calirea legumelor

Intr-o oala mare, topeste untul la foc mediu. Adauga ceapa, morcovii si telina si caleste-le timp de aproximativ 5 minute, pana devin moi. Adauga usturoiul si amesteca inca 1 minut, pana cand acesta elibereaza aroma.

2. Prepararea bazei supei

Presara faina peste legume si amesteca bine, astfel incat sa se formeze un strat subtire. Acest pas va ajuta la ingrosarea supei. Toarna treptat supa de pui, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.

3. Fierberea cartofilor

Adauga cartofii in oala si lasa-i sa fiarba la foc mediu timp de 15-20 de minute, pana cand devin moi.

4. Adaugarea puiului si finalizarea supei

Incorporeaza puiul rotisat maruntit si toarna laptele sau smantana pentru a oferi supei o textura cremoasa. Gateste totul inca 5 minute, ajustand gustul cu sare si piper.

5. Servirea supei

Opreste focul si presara patrunjel proaspat deasupra pentru un plus de aroma. Serveste supa calda, alaturi de paine proaspata sau crutoane crocante.

Aceasta supa este usor de preparat, economiseste timp prin utilizarea puiului rotisat si ofera un echilibru perfect intre proteine si carbohidrati. Textura sa cremoasa si gustul bogat o transforma intr-o alegere ideala pentru cinele in familie sau pentru zilele in care ai nevoie de un preparat reconfortant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare