Desi este un preparat indragit si multa lume stie cum sa faca o ciorba de fasole, putini stiu care este ingredientul care face diferenta in cazul acesteia. Totul sta intr-un ingredient aparte, pe care prea putini il adauga in aceast preparat. Este vorba despre baconul crocant, care ii va da ciorbei un gust savuros. Iata cum se prepara cea mai buna ciorba de fasole.
Ingrediente:
- 250 g fasole
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 bucata mica de telina
- 1 pastarnac
- 1 ardei gras, rosu
- 300 ml zeama de varza acra
- condimente dupa gust
- cateva felii de bacon
- O bucata de ciolan afumat
- Cimbru
- Foi de dafin
- sare
Mod de preparare:
Spala fasolea bine si pune-o la fiert in suficienta apa. Dupa 5 minute de dat in clocot, varsa toata apa, si adauga alta apa. Lasa fasolea sa fiarba 10 minute, apoi schimba-I apa. Reteta procedeul inca odata, apoi lasa fasolea sa fiarba pana cand este bine patrunsa. Pentru ca fasolea sa nu te baloneze este important sa arunci primele trei ape in care fierbe.
Se fierbe fasolea, insa primele trei ape in care aceasta fierbe trebuie aruncate. Cea de-a patra apa se lasa pe foc cu fasolea in ea. Se adauga sare, cimbru si doua-trei foi de dafin. Cand fasolea este aproape fiarta, se adauga in oala si legumele taiate cubulete.
Ciolanul se taie bucati potrivite si se adauga si acesta in oala, la cinci minute dupa legume.
Dupa ce toate legumele au fiert, ciorba se acreste cu zeama de varza.
Intr-o tigaie cu putin ulei se pun feliile de bacon la prajit. Se prajesc bine pe ambele parti pana devin crocante.
Cand ciorba este gata se toarna in farfurii si se decoreaza cu bacon prajit, care ii va da si o savoare aparte preparatului.
FOTO: lamama.ro