”Se pun la fiert, intr-o oala mare, 2 cepe medii, 3 morcovi, ¼ telina, un pastarnac si un cartof. Cand incep sa se inmoaie, se adauga 3 ardei capia. Cand sunt aproape fierte legumele, se adauga o lingurita de turmeric, amestecul de condimente si sarea. Se strecoara supa si se pastreaza si lichidul. Peste legumele strecurate se adauga 2 cm de ghimbir ras, 2 catei de usturoi si 3-4 linguri de ulei de masline. Se blenduiesc, adaugand treptat si din apa in care au fiert legumele, pana se ajunge la consistenta dorita, care ar trebui sa fie potrivita si cremoasa.
Cum face crutoanele
De asemenea, Adina Halas a explicat si cum face crutoanele pentru ca acestea sa fie delicioase:
”Intr-un bol, am amestecat cateva linguri de ulei de masline, 2-3 catei de usturoi, zdrobiti in mojar, busuioc uscat si sare si am trecut crutoanele prin acest amestec, apoi le-am pus intr-o tava, pe hartie de copt, si le-am bagat in cuptorul preincalzit. Se coc timp de 10 minute, la 180 de grade”, a mai spus ea.