Ciorbe & Supe

#supa de linte #crutoane #linte

Reteta de supa de legume cu crutoane. Cum o prepara Adina Halas

Multi romani cauta retete cat mai usoare in aceasta perioada calduroasa. Astfel, Adina Halas are o reteta de supa de linte cu crutoane care nu este deloc greu de facut! Ba chiar, supa este usoara si o sa te faca sa mai vrei sa repeti reteta!

”Se pun la fiert, intr-o oala mare, 2 cepe medii, 3 morcovi, ¼ telina, un pastarnac si un cartof. Cand incep sa se inmoaie, se adauga 3 ardei capia. Cand sunt aproape fierte legumele, se adauga o lingurita de turmeric, amestecul de condimente si sarea. Se strecoara supa si se pastreaza si lichidul. Peste legumele strecurate se adauga 2 cm de ghimbir ras, 2 catei de usturoi si 3-4 linguri de ulei de masline. Se blenduiesc, adaugand treptat si din apa in care au fiert legumele, pana se ajunge la consistenta dorita, care ar trebui sa fie potrivita si cremoasa.

Cum face crutoanele

De asemenea, Adina Halas a explicat si cum face crutoanele pentru ca acestea sa fie delicioase:

 

 ”Intr-un bol, am amestecat cateva linguri de ulei de masline, 2-3 catei de usturoi, zdrobiti in mojar, busuioc uscat si sare si am trecut crutoanele prin acest amestec, apoi le-am pus intr-o tava, pe hartie de copt, si le-am bagat in cuptorul preincalzit. Se coc timp de 10 minute, la 180 de grade”, a mai spus ea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului